ΚΟΣΜΟΣ

Ξαφνικά ο Μεντβέντεφ «συμπάθησε» τις Pussy Riot

Ξαφνικά ο Μεντβέντεφ «συμπάθησε» τις Pussy Riot

Αν και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι οι Pussy Riot του προκαλούν «ναυτία», ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ εμφανίστηκε σήμερα πιο διαλλακτικός και δήλωσε ότι εάν ήταν εκείνος δικαστής δεν θα τις φυλάκιζε.

«Αν ήμουν δικαστής δεν θα τις έβαζα στη φυλακή. Μόνο και μόνον επειδή πιστεύω ότι δεν είναι δίκαιο να στερηθούν την ελευθερία τους. Έχουν ήδη περάσει αρκετό καιρό στη φυλακή και αυτό αρκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ.

Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για να αλλάξει την απόφαση του δικαστηρίου, καθώς το θέμα αυτό δεν είναι της δικής του αρμοδιότητας.

«Έχουν το δικαίωμα να κάνουν έφεση και πιστεύω ότι θα κάνουν. Και το δικαστήριο είναι αρμόδιο να εξετάσει αυτό το θέμα σε βάθος και να πάρει μια απόφαση», πρόσθεσε ο Ρώσος Πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι η 22χρονη Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και η 24χρονη Μαρία Αλεχίνα καταδικάστηκαν τον Αύγουστο σε διετή φυλάκιση σε στρατόπεδα εργασίας για «χουλιγκανισμό» και «υποκίνηση θρησκευτικού μίσους», αφού τραγούδησαν το Φεβρουάριο την «πανκ προσευχή» κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σε καθεδρικό ναό στη Μόσχα.

Το τρίτο μέλος του συγκροτήματος Εκατερίνα Σαμουτσέβιτς καταδικάστηκε επίσης για την υπόθεση, αλλά άσκησε έφεση και η ποινή της έλαβε ανασταλτικό χαρακτήρα.