ΚΟΣΜΟΣ

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της Τιμοσένκο

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της Τιμοσένκο

Δραματική επιδείνωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, λόγω απεργίας πείνας που πραγματοποιεί εδώ και 10 ημέρες στη φυλακή.

«Είναι πάρα πολύ αδύναμη και δεν μπορεί να περπατήσει μόνη της», δήλωσε ο δικηγόρος της ηγέτιδος της ουκρανικής αντιπολίτευσης Σεργκέι Βλασένκο από το Χάρκοβο.

Η Τιμοσένκο κάνει απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νοθεία που υποστηρίζει ότι έγινε στις εκλογές της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Βλασένκο επέκρινε τον επικεφαλής του ιατρικού προσωπικού της κλινικής στην οποία νοσηλεύεται η 51χρονη Τιμοσένκο, ο οποίος δήλωσε ότι η κατάστασή της είναι «ικανοποιητική».

Από την πλευρά τους οι γιατροί της κλινικής Berlin University Clinic Charite στο Χάρκοβο στην οποία νοσηλεύεται η Τιμοσένκο έχουν συστήσει τη συνέχιση της θεραπείας της σε μια ξένη χώρα ή σε κατ'οίκον περιορισμό, σημειώνοντας βάσει των δηλώσεών τους που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της πολιτικού, ότι «οι συνθήκες υπό τις οποίες κρατείται δεν ωφελούν την υγεία της».

Οι αξιωματούχοι του σωφρονιστικού συστήματος απέκλεισαν για άλλη μια φορά τη μεταφορά στη Γερμανία της πρώην πρωθυπουργού, η οποία είχε αρχικά διακομιστεί στο νοσοκομείο στο Χάρκοβο για θεραπεία επειδή υπέφερε από κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου.

Η Τιμοσένκο εκτίει ποινή κάθειρξης επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας.