ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πετρέους έβλεπε live την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ

Ο Πετρέους έβλεπε live την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ

Για τη φονική επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζει καταθέτει ο πρώην διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους, κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Κογκρέσου.

Ο Πετρέους φέρεται πως θα καταθέσει ότι γνώριζε «σχεδόν αμέσως» ότι η επίθεση συνδεόταν με την τρομοκρατική οργάνωση Άνσαρ αλ-Σαρία, παρά την κάποια «σύγχυση» που υπήρξε επειδή 20 εκθέσεις των υπηρεσιών την συνέδεαν με διαδηλώσεις εναντίον της αντι-ισλαμικής ταινίας «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων».

Ο Πετρέους μετέβη στη Λιβύη για να ερευνήσει την επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του πρέσβη Κρίστοφερ Στίβενς και άλλων τριών Αμερικανών. Την Πέμπτη, μέλη της επιτροπής Υπηρεσιών Πληροφοριών της Γερουσίας είδαν ένα βίντεο από την επίθεση, όμως αυτά τα στοιχεία, καθώς και οι καταθέσεις των υπευθύνων των υπηρεσιών πληροφοριών που καταθέτουν στους βουλευτές, παραμένουν εμπιστευτικά.

Ο Πετρέους θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την αντίδραση της CIA στη διάρκεια της επίθεσης, την οποία φαίνεται πως παρακολούθησε σε πραγματικό χρόνο. Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί θέλουν να μάθουν ποια μέτρα έλαβε η υπηρεσία για να βοηθήσει τους πολιορκημένους.

Η κατάθεση, πάντως, του Πετρέους θα γίνει υπό τη σκιά της διοικητικής έρευνας της CIA σχετικά με την υπόθεση της πρώην ερωμένης του Πόλα Μπρόντγουελ και των εμπιστευτικών εγγράφων που βρέθηκαν στον υπολογιστή της.

Διαβάστε επίσης:

Anonymous: «Μπήκαν» στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Ολονύκτιοι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας

NASA: Ο «μωβ θάνατος» ενός αστεριού