ΚΟΣΜΟΣ

Το Top 5 των Αμερικανών πολιτικών που σκανδάλισαν την κοινή γνώμη

Το Top 5 των Αμερικανών πολιτικών που σκανδάλισαν την κοινή γνώμη

Το σκάνδαλο του Ντέιβιντ Πετρέους έχει όλα τα συστατικά για να γίνει μια τεράστια επιτυχία του Χόλιγουντ: σεξ, κατασκοπεία, αντιζηλίες γυναικών και έναν ισχυρό άνδρα να πέφτει από το βάθρο του με κρότο.

Ο πρώην διευθυντής της CΙΑ, όμως δεν είναι ο μοναδικός ισχυρός Αμερικανός που έχει σκανδαλίσει τους συντηρητικούς συμπατριώτες του με τις ερωτικές του περιπέτειες.

Πριν από αυτόν, την είχαν «πατήσει» και άλλοι, τυφλωμένοι από το ναρκισσισμό τους και την αίσθηση της εξουσίας που τους έκανε να νιώθουν άτρωτοι, όπως σημειώνουν πολιτικοί αναλυτές. Με αφορμή την περιπέτεια του πρώην στρατηγού, σας παρουσιάζουμε άλλους πέντε Αμερικανούς πολιτικούς, διάσημους για τις εξωσυζυγικές τους περιπέτειες.

1. Η ζωή και ο θάνατος του Τζον Κένεντι έχει συνθέσει έναν από τους σύγχρονους αμερικανικούς μύθους. Μπορεί να σημάδεψε τη διεθνή πολιτική σκηνή με την κρίση των πυραύλων στον Κόλπο των Χοίρων και την αποστολή του πρώτου εκστρατευτικού σώματος στο Βιετνάμ, όμως η δολοφονία του από τον Λ. Χ. Όσβαλντ το 1963 στο Ντάλας και η φημολογούμενη σχέση του με την Μέριλιν Μονρόε έγιναν αφορμή για κάποιες από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες συνωμοσίας. Η ερωτική του σχέση με τη μεγάλη σταρ μπορεί να μην αποδείχτηκε ποτέ, όμως το «Happy Birthday Mr. President», η μία και μοναδική φωτογραφία που δείχνει τον JFK και τη Μέριλιν μαζί, όπως και ο ξαφνικός θάνατός της από βαρβιτουρικά ήταν αρκετά να διατηρήσουν για δεκαετίες τις φήμες της σχέσης τους ζωντανές. Ας σημειωθεί ότι ο Κένεντι ήταν παντρεμένος με μια άλλη μοιραία γυναίκα, την Τζάκι Κένεντι, μετέπειτα Τζάκι Ωνάση.

2. Ο επίσης πρόεδρος των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον ήταν γνωστός «γυναικάς». Ανέλαβε την προεδρία μετά τη δολοφονία του Κένεντι, το 1963. Λέγεται πως όσο ήταν κάτοικος του Λευκού Οίκου είχε εγκαταστήσει ένα σύστημα «συναγερμού», για να τον ειδοποιεί όταν πλησίαζε η σύζυγός του, Λέιντι Μπερντ Τζόνσον, στο Οβάλ Γραφείο.

3. Στα πιο πρόσφατα σκάνδαλα πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα social media. Το 2011 ο Δημοκρατικός Άντονι Γουίνερ, μέλος του κογκρέσου, έγινε παγκοσμίως ρεζίλι με τις προσωπικές του φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του κόσμου. Ο Γουίνερ έστειλε φωτογραφία των γεννητικών του οργάνων σε γυναίκα που «φλέρταρε» μέσω Twitter, ενώ ήταν παντρεμένος. Στην αρχή αρνήθηκε τα πάντα, όμως μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά παραδέχτηκε την πράξη του. Στην ανακοίνωση της παραίτησής του από το κογκρέσο υπήρχε και η πληροφορία ότι θα έμπαινε σε κλινική απεξάρτησης από το σεξ.

4. Ο Έλιοτ Σπίτσερ ήταν κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και πρώην παρουσιαστής του CNN. Η καριέρα του καταστράφηκε όταν αποκαλύφθηκε πως ξόδευε πολλές χιλιάδες δολάρια για τις υπηρεσίες ενός κολ-γκερλ πολυτελείας. Φυσικά αναγκάστηκε να παραιτηθεί, ζητώντας δημοσίως συγγνώμη.

5. Από την πεντάδα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μπιλ Κλίντον.Τον πρόεδρο Κλίντον πρόδωσε το αποτύπωμα του γενετικού του υλικού πάνω στο μπλε φόρεμα της Μόνικας Λεβίνσκι. «Δεν είχα σεξουαλική σχέση με αυτή τη γυναίκα» δήλωνε κατηγορηματικά μπροστά στις κάμερες ο τότε πλανητάρχης, σύντομα όμως αναγκάστηκε να παραδεχτεί την αλήθεια. Το σκάνδαλο επανήλθε στην επικαιρότητα, με το βιβλίο της ώριμης σήμερα Μόνικα, που αποκαλύπτει πικάντικες λεπτομέρειες για τη σχέση της με τον πρώην πρόεδρο.