ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Ετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου!

Βίντεο: Ετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου!

Πολλοί πιστεύουν ότι τη 21η Δεκεμβρίου του 2012 θα έρθει το τέλος του κόσμου. Άλλοι σύμφωνα με τις υποτιθέμενες προφητείες των Μάγιας, άλλοι σύμφωνα με άλλα τελεολογικά σενάρια, πάντως πολλοί ήδη παίρνουν τα... μέτρα τους!

Οι «preppers» είναι μια ανεξάρτητη ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εχουν στρατιωτική εκπαίδευση και έχουν ήδη έτοιμα τα απαραίτητα για την επιβίωση τους, όπως και σημεία στα οποία θα καταφύγουν την ώρα ανάγκης. Είναι βέβαιοι ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει...

Σκοπός τους είναι να αναπτύξουν μια νέα κοινωνία.

Ισχυροί σεισμοί, ηφαίστεια, οικονομική και πολιτική κατάρρευση, πυρηνικό νέφος ή κάποια ηλιακή καταιγίδα που θα διαλύσει δορυφόρους και ηλεκτρικά δίκτυα είναι μόνο κάποια από τα σενάρια για τη καταστροφή της Γης.

Οι «preppers» δεν πιστεύουν απαραίτητα στις προβλέψεις του ημερολογίου των Μάγιας, αλλά είναι πεπεισμένοι ότι τελικά κάτι θα συμβεί. Η NASA, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε ενδεχόμενο φυσικής καταστροφής.

Μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά, το «Doomsday Preppers» του National Geographic, έχει κάνει αρκετά δημοφιλή την ιδέα της επιβίωσης από την επικείμενη καταστροφή με συνέπεια την σύσταση αυτών των ομάδων, αλλά και την δημιουργία ιστοσελίδων που δίνουν συμβουλές για τις κρίσιμες ώρες.