ΚΟΣΜΟΣ

21 Δεκεμβρίου 2012: Τρελά σενάρια για το τέλος του κόσμου

21 Δεκεμβρίου 2012: Τρελά σενάρια για το τέλος του κόσμου

Όσο πλησιάζει η 21η Δεκεμβρίου, τόσο ορισμένοι βρίσκουν την ευκαιρία να διαδώσουν νέα σενάρια για το τέλος του κόσμου...

Αν και δεν υπάρχει στα κείμενα των Μάγια σαφής αναφορά ότι ο κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, ο αρχαίος αυτός λαός πίστευε ότι η ροή του χρόνου είναι κυκλική και όχι γραμμική, αφήνοντας υπόνοιες για μια μελλοντική «επανεκίνηση» του πλανήτη.

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Jocelyn Bell Burnell, μίλησε για τα πιθανά σενάρια καταστροφής της γης, αναφερόμενη στους ''Μαύρους κομήτες'' (δείτε το βίντεο))

Δημοφιλείς είναι ακόμη οι διάφορες θεωρίες για έναν γιγάντιο αστεροειδή σαν αυτόν που πιστεύεται ότι εξάλειψε τους δεινόσαυρους, ωστόσο αυτό είναι ίσως το πιο απίθανο σενάριο, αφού αν ένας τέτοιος αστεροειδής πλησίαζε τη Γη, θα είχε ήδη κρύψει τον Ήλιο και θα ήταν σίγουρα ορατός στον ουρανό.

Επανάσταση των Ρομπότ

Όσο παράλογο κι αν ακούγεται, πολλοί πιστεύουν ότι θα ξυπνήσουν ξαφνικά τα ρομπότ και θα επιχειρήσουν να καταλάβουν τον πλανήτη. Όσο παρατραβηγμένο κι αν φαίνεται το σενάριο, η τεχνοφοβία δυστυχώς κυριαρχεί σε περιπτώσεις ημιμάθειας

Μαύρη Τρύπα

Υπάρχουν 10 εκατομμύρια μαύρες τρύπες στον Γαλαξία μας οι οποίες καταπίνουν πλανήτες και αστέρια με τα οποία τυχαίνει να συναντηθούν. Η σκέψη ότι μία από αυτές θα ευθυγραμμιστεί με τη Γη, προκαλεί εφιάλτες σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Σούπερ- Ηφαίστειο

Εκτός από τα 500 περίπου ενεργά ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν επίσης 3 γνωστά σούπερ-ηφαίστεια μόνο στις Η.Π.Α. Άλλο ένα στην Ινδονησία, ένα ακόμη στην Νέα Ζηλανδία και ένα στην Ιαπωνία. Κάθε ένα από μπορεί να παράγει μια έκρηξη με περιοχή ισχύος μεγαλύτερη από 1.000 κυβικά χιλιόμετρα (δηλαδή χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από τις πιο μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις στην ιστορία) και περίπου 200 εκατομμύρια τόνους θειικού οξέος, κάτι που θα ήταν ισοδύναμο ενός πυρηνικού χειμώνα. Ένας παράλογος φόβος ότι κάποιο από αυτά θα εκραγεί την Παρασκευή είναι μία ακόμη από τις τρελές θεωρίες που κυκλοφορούν.

Άλλα σενάρια λένε ότι το τέλος της ανθρωπότητας μπορεί να έρθει από αρρώστιες από τετράποδα, σκύλους και αλεπούδες, που θα μεταφέρουν ασθένειες στους ανθρώπους...

Και η τρέλα συνεχίζεται...