ΚΟΣΜΟΣ

21 Δεκεμβρίου 2012: Θα έρθει σήμερα το τέλος του κόσμου;

21 Δεκεμβρίου 2012: Θα έρθει σήμερα το τέλος του κόσμου;

Μαζικές αυτοκτονίες, μετεωρίτες ή αδέσποτους πλανήτες που θα συγκρουστούν με τη Γη, φυσικές καταστροφές και επιδημίες, ακόμα και εισβολή UFO είναι κάποιοι από τους φόβους που συνοδεύουν τη σημερινή ημέρα.

Οπαδοί των εσχατολογικών προφητειών ή New Age χίπις έχουν συρρεύσει στα hot spots της Συντέλειας, σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια, ανά τον κόσμο.

Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι αρχαιολογικοί χώροι των Μάγια στο Μεξικό, με την πυραμίδα του Kukulkan να βρίσκεται στο επίκεντρο πνευματιστικών τελετών.

Την τιμητική τους επίσης έχει η γαλλική πόλη Bugarach και το τουρκικό χωριό Sirince, που είναι τα μόνα μέρη του κόσμου που θα σωθούν από την καταστροφή, σύμφωνα με τις δημοφιλέστερες θεωρίες.

«Σημείο διάσωσης» όμως προέκυψε και στη Σερβία, στο όρος Rtanj, το οποίο σύμφωνα με τους τοπικούς θρύλους είναι μαγικός τόπος.

Μέχρι στιγμής πάντως, φαινόμενα μαζικής υστερίας δεν παρατηρήθηκαν, καθώς σε αρκετές χώρες του κόσμου η συντέλεια αναμενόταν τα μεσάνυχτα. Η Ώρα παρήλθε όμως, χωρίς την Κρίση. Στην Ελλάδα, και γενικά στην Ευρώπη, το τέλος του κόσμου το περιμένουμε στις 13:13, την ώρα του χειμερινού ηλιοστασίου.

Υπήρξαν, όμως και κάποιοι ανυπόμονοι, οι οποίοι σχεδίαζαν μαζική αυτοκτονία σε βουνό της Αργεντινής, που είναι γνωστό για τις εμφανίσεις UFO. Οι αρχές της χώρας απλά απαγόρευσαν την πρόσβαση. Στην Κίνα επίσης συνελήφθησαν 1.000 άτομα αυτή την εβδομάδα, επειδή διέδιδαν φήμες για τις 21 Δεκεμβρίου και δημιουργούσαν πανικό.

Από την άλλη, ο Αμερικανός μεγιστάνας των video games Richard Garriott de Cayeux διοργάνωσε ένα εντυπωσιακό πάρτι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο Τέξας, ώστε το ενδεχόμενο τέλος, να τον βρει διασκεδάζοντας.

Διαβάστε επίσης:

Πού «ήρθε» ήδη το τέλος του κόσμου