ΚΟΣΜΟΣ

Ομογενής-στέλεχος Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας συνελήφθη για κλοπή

Ομογενής-στέλεχος Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας συνελήφθη για κλοπή

Η φωτογραφία του καθηγητή πανεπιστημίου Κώστα Μπαριαμπά ήταν πριν λίγες ημέρες πρωτοσέλιδο σε αλβανικά ΜΜΕ γιατί συνελήφθη στην Αμερική, μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του για κλοπή!

Μέχρι χθες, το κόμμα του πίστευε την εκδοχή του Μπαριαμπά που έλεγε ότι συνελήφθη στο παρκινγκ εμπορικού κέντρο γιατί οδηγούσε το αμάξι του γιού του χωρίς εξουσιοδότηση. Μετά όμως την ανακοίνωση της αστυνομίας της Καλιφόρνιας, ότι το ζεύγος Κώστας και Φατμπάρδα Μπαριαμπά και η 23 κόρη τους Ιονιάδα συνελήφθηκαν για κλοπή, άμεση ήταν η αντίδραση του Σ.Κ. που διέγραψε το ζεύγος Μπαριαμπά από το εθνικό συμβούλιο του κόμματος που ήταν μέλη και οι δύο αλλά και της Επιστημονικής Ακαδημίας Τιράνων της οποίας ήταν μέλος.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο κ. Μπαριαμπάς συνελήφθη στις 27 Δεκεμβρίου 2012 στο παρκινγκ του “Stanford Shopping Center” στο Palo Alto της Καλιφόρνιας, έχοντας στην κατοχή του μία τσάντα αξίας 238 $ και άλλα αντικείμενα που είχαν κλαπεί από το ίδιο εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο κ. Μπαριαμπάς συνελήφθη όταν επέστρεψε για δεύτερη φορά στο κέντρο, και διευκρινίζει στη συνέχεια πως ακόμα και όταν επιστρέφεις τα κλοπιμαία δεν απαλλάσσεσαι από τις ευθύνες κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι ενδεχομένως την πράξη να την έκανε η σύζυγος ή η κόρη του και όταν το έμαθε ο ίδιος θέλησε να τα επιστρέψει. Και οι τρεις αφέθησαν ελεύθεροι αφού πλήρωσαν χρηματική εγγύηση.