ΚΟΣΜΟΣ

Οι εκλεκτοί του Ομπάμα για CIA και υπουργείο Άμυνας

Οι εκλεκτοί του Ομπάμα για CIA και υπουργείο Άμυνας

Ο νέος επικεφαλής της κεντρικής αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA θα είναι ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα αντιτρομοκρατίας Τζον Μπρέναν, ενώ στη θέση του υπουργού Άμυνας θα τοποθετηθεί ο Ρεπουμπλικανός Τσακ Χέιγκελ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να ανακοινώσει επισήμως τα ονόματα μέσα στην ημέρα.

«Ο Μπρέναν έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του προέδρου», είπε ένας αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Μπρέναν, ο οποίος υπηρέτησε παλαιότερα στη CIA, θα διαδεχθεί τον απόστρατο στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος παραιτήθηκε εν μέσω ενός σκανδάλου για την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε με τη βιογράφο του.

Από την άλλη, η επιλογή του Χέιγκελ, ενός πρώην Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή και παρασημοφορημένου βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ, για να διαδεχθεί τον Λίον Πανέτα ως ο επικεφαλής του Πενταγώνου θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη μάχη για την επικύρωση στη Γερουσία, όπου επικριτές του έχουν κατακρίνει τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά το Ισραήλ και το Ιράν.

Διαβάστε επίσης:

Απειλεί η Τουρκία για το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ