ΚΟΣΜΟΣ

Διατροφή-ρεκόρ για την πρώην σύζυγο του Μπερλουσκόνι

Διατροφή-ρεκόρ για την πρώην σύζυγο του Μπερλουσκόνι

Επίθεση κατά των δικαστών που επιδίκασαν διατροφή 200.000 ευρώ την ημέρα στην πρώην σύζυγο του Βερόνικα Λάριο, εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι την Τρίτη.

Σε συνέντευξή του σε talk show του τηλεοπτικού καναλιού La7, ο 76χρονος Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε την ομάδα των δικαστών «κομμουνιστική και φεμινιστική», η οποία κατά τα λεγόμενά του τον καταδίκασε με πολιτικά κριτήρια.

Επανέλαβε δε προηγούμενους ισχυρισμούς του ότι οι δικαστές του Μιλάνου τον καταδιώκουν, από τότε που μπήκε στην πολιτική το 1994, διότι είναι αντίθετοι πολιτικά. Ο Μπερλουσκόνι είπε ότι θα καταθέσει προσφυγή κατά της δικαστικής απόφασης, αναφέροντας ότι θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευθεί φιλικά με την Λάριο, καθώς η σχέση τους πλέον είναι σε άριστη κατάσταση.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Μπερλουσκόνι σχολίασε δημοσίως την απόφαση, που ουσιαστικά δικαίωσε την πρώην σύζυγό του, επιδικάζοντας της το πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό, για το διαζύγιο με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας. Η Λάριο είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου το 2009 κατηγορώντας τον Μπερλουσκόνι για εξωσυζυγική σχέση με μια 17χρονη κοπέλα.

Ο 76χρονος πολιτικός και δισεκατομμυριούχος είναι υποψήφιος στις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ιταλία που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 και 25 Φεβρουαρίου.