Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θέλει ένα ξύλινο σπίτι έξω από τη Μόσχα

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θέλει ένα ξύλινο σπίτι έξω από τη Μόσχα

Ένα «μεγάλο, όμορφο, ξύλινο σπίτι» κοντά στη Μόσχα θέλει να χτίσει ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, καθώς είναι πλέον και επισήμως Ρώσος υπήκοος.

«Μου ζήτησε να ξεκινήσει η κατασκευή ενός μεγάλου και ωραίου σπιτιού φτιαγμένου από ξύλο», δήλωσε σε ρωσική εφημερίδα ο φίλος του και διευθυντής των ρωσικών κινηματογραφικών αρχείων, Νικολάι Μποροντατσόφ.

Η ανέγερση θα αρχίσει φέτος το καλοκαίρι στην τοποθεσία Μπέλιε Στόλμπι, 30 χλμ. νότια της Μόσχας, όπου ο Ντεπαρντιέ αγόρασε ένα οικόπεδο 1.700 τετραγωνικών μέτρων.

«Όταν είδε τη φύση μας, τις σημύδες, τη λιμνούλα με τις αγριόπαπιες και τους κάστορες, όπου μπορεί να ψαρεύει κανείς, αποφάσισε να εγκατασταθεί εδώ», διευκρίνισε στη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaïa Pravda.

Το αγροτεμάχιο αυτό, το οποίο περιβάλλει ψηλός φράχτης και φρουρείται από σκυλιά, δίπλα στο κτίριο των κινηματογραφικών αρχείων, έχει μόνο οκτώ κατοικίες και οι τιμές των οικοπέδων είναι σχετικά χαμηλές για προάστιο της Μόσχας: από 4.000 με 6.000 ευρώ τα 100 τ.μ. Διαθέτει επίσης ένα μικρό αγρόκτημα που προμηθεύει τους κατοίκους του με φρέσκο γάλο και κρέας.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε στον 64χρονο Ντεπαρντιέ που είναι πασίγνωστος στη Ρωσία, τον Ιανουάριο τη ρωσική υπηκοότητα. Η ρωσική δημοκρατία Μορντόβια, στον Βόλγα, του είχε προτείνει να επιλέξει ένα διαμέρισμα ή ένα οικόπεδο για να χτίσει σπίτι, μέσα στο δάσος, καθώς και τη θέση του υπουργού Πολιτισμού.