ΚΟΣΜΟΣ

Πόσο έχουν φθείρει τον Ομπάμα τα τέσσερα χρόνια στο Λευκό Οίκο(pics)

Πόσο έχουν φθείρει τον Ομπάμα τα τέσσερα χρόνια στο Λευκό Οίκο(pics)

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Μπάρακ Ομπάμα πριν και μετά την τετραετία στον Λευκό Οίκο αποκαλύπτουν πόσο σκληρός, αγχωτικός και δύσκολος είναι ο ρόλος του Προέδρου.

Συγκρίνοντας τις εικόνες του 51χρονου πλανητάρχη πριν από τέσσερα χρόνια με αυτές του σήμερα καταλαβαίνει κανείς πόσο τον έχουν φθείρει ο ρόλος και οι ευθύνες που έχει στην συγκεκριμένη θέση.

Στο επίσημο πορτραίτο του Ομπάμα το 2008 έχει κατάμαυρα μαλλιά, απαλό δέρμα, λαμπερά μάτια και μόνο κάτι μικρές ρυτίδες. Πηγαίνοντας τέσσερα χρόνια μπροστά, το δέρμα του προσώπου του φαίνεται πιο χαλαρό και πιο τσαλακωμένο με κηλίδες.

Ο Κόνι Μαριάνο γιατρός του Λευκού Οίκου από το 1992 έως το 2001, δήλωσε στην Washington Post, «Είναι σαν να μπήκε σε μια μηχανή του χρόνου... και στην διάρκεια των τεσσάρων ετών φαίνεται να πρόσθεσε πάνω του τα διπλάσια χρόνια».

Αρκετοί γιατροί υποστηρίζουν ότι ο λόγος για την επιταχυνόμενη γήρανση των προέδρων οφείλεται στην αυξημένη και σταθερή πίεση που δέχονται. Με την πάροδο του χρόνου, επισημαίνουν ότι ένα άτομο που εκτίθεται σε υψηλά επίπεδα άγχους έχει μεγάλη πιθανότητα, αν όχι σίγουρα, το δέρμα του να γίνεται λεπτότερο, οι μύες του να αρχίζουν να ατονούν και το ανοσοποιητικό του σύστημα να εξασθενεί σταδιακά.