Διαδηλώσεις στην επέτειο ανατροπής του Μουμπάρακ

Διαδηλώσεις στην επέτειο ανατροπής του Μουμπάρακ

Η αντιπολίτευση της Αιγύπτου καλεί σε διαδηλώσεις την Παρασκευή, ενόψει της δεύτερης επετείου από την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης που ανάγκασε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί στις αρχές του 2011.

Η αντιπολίτευση ζήτησε την διοργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα κατά του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και των ισλαμιστών Αδελφών Μουσουλμάνων από όπου προέρχεται, επαναλαμβάνοντας τα ίδια συνθήματα που ακούστηκαν και πριν από δύο χρόνια: «ψωμί, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη».

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, δεν έχει επίσημα κάνει έκκληση στους δικούς της οπαδούς για διαδηλώσεις την Παρασκευή. Με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου της «επανάστασης», η Αδελφότητα αντιθέτως ξεκίνησε μια πρωτοβουλία που ονομάζεται «Μαζί χτίζουμε την Αίγυπτο» συγκεντρώνοντας μια σειρά από κοινωνικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Το κλίμα εκτός από τις διαδηλώσεις πιθανώς να επιβαρύνει και η αναμενόμενη ανακοίνωση το Σάββατο, της ετυμηγορίας στη δίκη των υπευθύνων για το θάνατο 74 ανθρώπων μετά από έναν αγώνα ποδοσφαίρου στο Πορτ Σαΐντ στα βορειοανατολικά της χώρας τον Φεβρουάριο του 2012.