ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πρόκληση Αλβανών μέσω θεατρικού έργου

Νέα πρόκληση Αλβανών μέσω θεατρικού έργου

Η ορθόδοξη κοινότητα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και έχει διωχτεί αγρίως από το αλβανικό κράτος.

Οι επιθέσεις κατά του Αρχιεπισκόπου, δεν έχουν να κάνουν τόσο με αυτόν τον ίδιο όσο με την ορθόδοξη κοινότητα. Ενδεικτικό είναι το τελευταίο γεγονός με τον βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Namik Dokle, ο οποίος έγραψε "λογοτεχνικό έργο" - "δράμα" με τίτλο «Η Παναγία του Μπερατιού» (Shen Maria e Beratit). Έργο το οποίο και ανέβασαν στη σκηνή καλοπληρωμένοι "ηθοποιοί". Στο "έργο" αυτό είναι έκδηλη η θέση του πολιτικού-συγγραφέα κατά της ορθόδοξης κοινότητας και της πνευματικής της ηγεσίας.

Μάλιστα ο Dokle δεν φοβάται να στρέφει και κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των ιερέων και των αγίων της Εκκλησίας μας. Φυσικά υπήρχε άμεση αντίδραση απ΄ την ιερά Μητρόπολη Κορυτσάς και την ορθόδοξη κοινότητα της πόλης, οι οποίοι ζήτησαν την ακύρωση των παραστάσεων. Αρκετοί βγήκαν απ΄ την αίθουσα όταν είδαν την προσβολή που ο "συγγραφέας" και ο σκηνοθέτης έκαναν στο πιστεύω τους.

Ο αλβανικός τύπος σχολίασε το γεγονός, εκφράζοντας την απορία του, πως μπορεί να "εμποδίζουν την προβολή του έργου" οι ορθόδοξοι πιστοί. Φυσικά όμως έχουμε το δικαίωμα να ρωτήσουμε κι εμείς: «Αν ο κ. Dokle και ο σκηνοθέτης του, θα παρουσίαζαν ένα παρόμοιο "έργο" προσβάλλοντας τον Μωάμεθ και το ισλάμ, σίγουρα τώρα δεν θα είχαν τη δυνατότητα να βγάλουν ούτε μιλιά»!

Πηγη aftonomi