ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Θανατική καταδίκη σε 20 άτομα για τη τραγωδία του Πορτ Σάιντ

Αίγυπτος: Θανατική καταδίκη σε 20 άτομα για τη τραγωδία του Πορτ Σάιντ

Τουλάχιστον είκοσι από τους 73 κατηγορούμενους στη δίκη για την ποδοσφαιρική τραγωδία στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου

τον Φεβρουάριο του 2012 καταδικάστηκαν σε θάνατο.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε τα 21 ονόματα που "εστάλησαν στον μουφτή", φράση που σημαίνει την επιβολή της θανατικής ποινής, αφού η εσχάτη των ποινών πρέπει να εγκριθεί από την ανώτατη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου.

Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 73. Η ετυμηγορία για τους υπόλοιπους θα ανακοινωθεί στις 9 Μαρτίου, συμφωνα με το δικαστήριο.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου στο Κάιρο έχει δεκτή με επιφωνήματα χαράς από τις οικογένειες των θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Αντίθετα, οι συγγενείς των καταδικασθέντων στην εσχάτη των ποινών προσπάθησαν να εισβάλουν σε φυλακή όπου αυτοί κρατούνται στο Πορτ Σάιντ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Eντωμεταξύ ομάδες των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου παρατάχθηκαν στην πόλη Σουέζ, όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου 9 άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από τις σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και αντικυβερνητικών διαδηλωτών, με αφορμή τη δεύτερη επέτειο της εξέγερσης κατά του Χόσνι Μουμπάρακ.

«Έχουμε ζητήσει να αποσταλούν περισσότερες ενισχύσεις έως ότου ξεπεραστεί η κρισιμότητα της κατάστασης», δήλωσε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ο Άντελ Ρεφαάτ, επικεφαλής της κρατικής ασφάλειας στο Σουέζ.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Αίγυπτο-Επτά οι νεκροί