Έσωσε μωρό που το παρέσυρε ο αέρας στην παγωμένη θάλασσα

Έσωσε μωρό που το παρέσυρε ο αέρας στην παγωμένη θάλασσα

Ένας εργαζόμενος στη μαρίνα λιμανιού του Σόμερσετ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, βούτηξε στην παγωμένη θάλασσα και κατάφερε να σώσει ένα μωρό, έπεσε στο νερό μαζί με το καροτσάκι του εξαιτίας ενός ξαφνικού σφοδρού ανέμου.

Η μητέρα του μωρού, το οποίο είναι ηλικίας έξι μηνών, περπατούσε το πρωί της Κυριακής σε μια αποβάθρα του λιμανιού Ουάτσετ όταν το καροτσάκι παρασύρθηκε από ένα ξαφνικό μπουρίνι.

Ακούγοντας από μακριά τις κραυγές μιας γυναίκας, ο 63χρονος Τζορτζ Ρίντερ, ο οποίος εργάζεται εδώ και 11 χρόνια σ' αυτή τη μαρίνα, νόμισε στην αρχή πως είχε πέσει στη θάλασσα κάποιος σκύλος και πήρε το ποδήλατό του για να πάει να δει τι συμβαίνει.

«Η μητέρα φώναζε: 'το μωρό μου έπεσε στο νερό', πλησίασα στην άκρη της αποβάθρας και είδα το καροτσάκι αναποδογυρισμένο, να είναι έρμαιο των κυμάτων», εξήγησε ο Ρίντερ.

«Πήδησα στο νερό και οδήγησα το καροτσάκι προς την αποβάθρα. Κάποιος μου πέταξε τότε ένα σχοινί, το έδεσα και το ανέβασαν», προσθέτει.

Το μωρό εξακολουθούσε να είναι δεμένο μέσα στο καροτσάκι, σύμφωνα με τον Ρίντερ, ο οποίος ξαφνιάστηκε που εξακολουθούσε να είναι ζωντανό: «έκανε πολύ κρύο, είναι απίστευτο γιατί έμεινε τουλάχιστον πέντε λεπτά γεμάτα μέσα στο νερό».

«Είδα το στοματάκι του να ανοίγει και να καταπίνει μια γουλιά αέρα και σκέφτηκα: θα είναι εντάξει!».

Η γιαγιά του μωρού δήλωσε πως το παιδί είχε αλμυρό νερό στους πνεύμονες όταν νοσηλεύθηκε στην εντατική. «Νοσηλεύεται, δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τα πάντα, αλλά τα νέα είναι καλά», είπε.