ΚΟΣΜΟΣ

O Καβαλιέρε υπόσχεται να καταργήσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας

O Καβαλιέρε υπόσχεται να καταργήσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας

Ο Καβαλιέρε, μιλώντας σήμερα στο Μιλάνο, έλαβε την δέσμευση να καταργήσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας για το σπίτι ιδιοκατοίκησης , ο οποίος, όπως τόνισε «μέσα σε ένα χρόνο, ευθύνεται για την απώλεια 360.000 θέσεων εργασίας».

Παράλληλα, ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε ότι αν υπερισχύσει η κεντροδεξιά στις εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου, δεν πρόκειται να αυξηθεί ο Φπα από το 21% στο 22%, και ούτε να επιβληθεί φόρος στις μεγάλες περιουσίες.

Ο «μίστερ τιβί» πρόσθεσε ότι το δημόσιο πρέπει να πληρώνει τα χρέη τους προς τους ιδιώτες, προς τις επιχειρήσεις που κερδίζουν εργολαβίες, πολύ πιο σύντομα από ότι συμβαίνει σήμερα.

Ο μεγιστάνας πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε, όμως, και την «πρόταση σοκ» που είχε προαναγγείλει: «στο πρώτο μας υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσουμε την επιστροφή του φόρου ακίνητης περιουσίας που πλήρωσαν το 2012 οι πολίτες, για το σπίτι που χρησιμοποιούν για ιδιοκατοίκηση» , τόνισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Θα δώσουμε στους πολίτες μετρητά χρήματα ή θα μπορέσουν να λάβουν τα ποσό με τραπεζικό έμβασμα, μέσα σε ένα μήνα», εξήγησε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Μπερλουσκόνι εκτιμά ότι η αξία της κίνησης αυτής, αγγίζει τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η χρηματική κάλυψη θα μπορέσει να βρεθεί μειώνοντας κατά το ήμισυ τον αριθμό βουλευτών, γερουσιαστών, περιφερειακών συμβούλων.

«Θα υπογράψουμε, επίσης, συμφωνία με την Ελβετία, για την φορολόγηση των καταθέσεων ιταλών πολιτών στην χώρα αυτή».

Σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι, οι φοροεισπράξεις, την πρώτη χρονιά, με τις διάφορες «συμβιβαστικές συμφωνίες» με τους ιταλούς αυτούς καταθέτες, θα αγγίξουν τα τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ, και στην συνέχεια, για κάθε έτος, τα πέντε δισεκατομμύρια.

«Είναι ο κατάλληλος, θεμέλιος λίθος για να περάσουμε από την δίνη της ύφεσης και της κρίσης, σε μια νέα φάση ανάπτυξης», ολοκλήρωσε ο «Καβαλιέρε».