ΚΟΣΜΟΣ

Πατριάρχης Σερβίας: Να επέλθει σύντομα συμφιλίωση Σέρβων- Αλβανών

Πατριάρχης Σερβίας: Να επέλθει σύντομα συμφιλίωση Σέρβων- Αλβανών

Ο Πατριάρχης Σερβίας, Ειρηναίος εξέφρασε την ελπίδα να επέλθει σύντομα συμφιλίωση μεταξύ Σέρβων και Αλβανών και ως αδερφοί να ζήσουν μαζί.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος από την πόλη Πρίζρεν του Κοσόβου, όπου τέλεσε αρχιερατική λειτουργία στο ναό του Αγίου Γεωργίου, τόνισε ότι μαζί με αρχιερείς της Σερβίας επισκέπτεται το Κόσοβο για να ενθαρρύνει το λαό να μείνει εκεί, αλλά και για να ενθαρρυνθεί ο ίδιος από το λαό. “Είναι θαρραλέος ο λαός που παραμένει και επιβιώνει στο χώρο του Κοσόβου” τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα να επέλθει σύντομα η συμφιλίωση Σέρβων και Αλβανών, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό KIM radio.

Στο κτίριο της Επισκοπής στο Πρίζρεν θα διεξαχθεί η τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Επιτροπής για το Κόσοβο, όπως ανακοινώθηκε από την Επισκοπή Ράσκας – Πριζρένης. Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η εκκλησία στο χώρο του Κοσόβου και τα μέτρα τα οποία θα λάβει για να διασφαλίσει καλύτερη προστασία των πιστών και της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.