ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρή επίθεση σε τουρίστες σε θέρετρο της Μικρονησίας

Αιματηρή επίθεση σε τουρίστες σε θέρετρο της Μικρονησίας

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση ενόπλου στο τουριστικό θέρετρο του Γκουάμ,στη Μικρονησία.Ένας νεαρός άνδρας σκόρπισε τον θάνατο σε ανυποψίαστους τουρίστες που διασκέδαζαν στο Αουτρίγκερ, στη δυτική ακτή του νησιού Γκουάμ.

Ο 21χρονος -φεύγοντας από νυχτερινό κλαμπ της περιοχής - ακολούθησε μια κούρσα θανάτου χτυπώντας πεζούς με το αυτοκίνητο του, το οποίο στη συνέχεια έριξε πάνω σε ένα ψιλικατζίδικο. Στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να μαχαιρώνει τους περαστικούς που έσπευσαν σε βοήθεια.

Δύο Γιαπωνέζες τουρίστριες - ηλικίας 28 και 82 ετών- σκοτώθηκαν από την επίθεση του δράστη ενώ, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών, άλλοι 11 Ιάπωνες πολίτες τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός 8μηνου μωρού και ενός δίχρονου παιδιού.
"Δύο Ιάπωνες πέθαναν αμέσως. Στη συνέχεια, μια κυρία με τις κόρες της ήταν χτυπημένες μέσα στους θάμνους και υπήρχε και άλλος ένας στο πάτωμα και το σώμα του ήταν όλα παραμορφωμένο" δήλωσε σοκαρισμένος αυτόπτης μάρτυρας
Οι επισκέπτες από την Ιαπωνία είναι οι στυλοβάτες της τουριστικής βιομηχανίας του Γκουάμ.

Το Γκουάμ βρίσκεται στην Ωκεανία, στα τρία τέταρτα της απόστασης μεταξύ Χαβάης και Φιλιππίνων. Ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών Μαριάνες και είναι το μεγαλύτερο νησί της Μικρονησίας.