ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορούμενος ο Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της συντρόφου του

Κατηγορούμενος ο Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της συντρόφου του

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον Παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριουςγια τη δολοφονία της συντρόφου του

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά του υπόπτου. Κατηγορείται για φόνο», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πρετόριας.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο σπίτι του Νοτιοαφρικανού σπρίντερ στις 4 μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τα αρχικά δημοσιεύματα και τα όσα ισχυρίστηκε ο Παραολυμπιονίκης, η σύντροφός του, Ρίβα Στίνκαμπ, πήγε να κάνει έκπληξη στον Πιστόριους, ωστόσο αυτός την πέρασε για ληστή και την πυροβόλησε στο κεφάλι και στο χέρι με αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριαία.

Μετά από τις πρώτες έρευνες τις αστυνομίας οι ισχυρισμοί του αθλητή κρίθηκαν ανεπαρκείς και δεν έπεισαν τις αρχές.

Τελικά του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο.

Παράλληλα έχουν γίνει εξετάσεις για την ανίχνευση αλκοόλ στο αίμα του Πιστόριους και οι αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα.

Ο Πιστόριους διατηρούσε δεσμό με το μοντέλο από τη Νότιο Αφρική εδώ και έναν χρόνο, αλλά φήμες λένε ότι είχαν να ειδωθούν αρκετό καιρό.

Λίγες ώρες νωρίτερα από το περιστατικό η κοπέλα είχε γράψει στο twitter της: «Τι έχετε στο μυαλό σας αύριο για την αγάπη σας;»

Ωστόσο η αστυνομία της Νότιας Αφρικής, μετά από αναφορές γειτόνων, έκανε λόγο για "οικογενειακούς καυγάδες" στην κατοικία του Οσκαρ Πιστόριους.

«Η κατηγορούσα αρχή θα αντιταχθεί στην απελευθέρωσή του με εγγύηση ... κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει αναφορές για οικογενιακούς καυγάδες στην κατοικία του κατηγορουμένου», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο eNCA, προσθέτοντας ότι η έρευνα βρίσκεται στα πρώτα στάδια και συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή ήταν η φίλη του Όσκαρ Πιστόριους

Σοκ: Ο Όσκαρ Πιστόριους σκότωσε τη σύντροφό του

Εξετάσεις για αλκοόλ στο αίμα του Πιστόριους