ΚΟΣΜΟΣ

Εξετάσεις για αλκοόλ στο αίμα του Πιστόριους

Εξετάσεις για αλκοόλ στο αίμα του Πιστόριους

Απαγγέλθηκε κατηγορία για φόνο κατά του Όσκαρ Πιστόριους, μετά το θάνατο της συντρόφου του, στο σπίτι του στην Πρετόρια.

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά του υπόπτου. Κατηγορείται για φόνο», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πρετόριας.

Οι ισχυρισμοί του Παραολυμπιονίκη φαίνεται πως δεν πείθουν την αστυνομία, ενώ οι συνθήκες του περιστατικού παραμένουν θολές. Για τις αρχικές αναφορές ότι ο αθλητής πέρασε για διαρρήκτη τη σύντροφό του, το μοντέλο Ρίβα Στέενκαμπ, η αστυνομία άφησε υπόνοιες ότι τις αμφισβητεί.

«Έκπληκτος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών, όταν άκουσε τα σενάρια περί «λάθους».

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά «ενδοοικογενειακής φύσης» κατά το παρελθόν. Επίσης, παίρνουν καταθέσεις από γείτονες, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες για φωνές που ακούγονταν από το σπίτι του Πιστόριους πριν το θάνατο της Στέενκαμπ, ενώ θα αντιταχθούν σε ορισμό εγγύησης για τον «εθνικό ήρωα» της Νότιας Αφρικής.

Τέλος, εξετάσεις για την ανίχνευση αλκοόλ στο αίμα του Πιστόριους έχουν ήδη γίνει και οι αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή ήταν η φίλη του Όσκαρ Πιστόριους

Σοκ: Ο Όσκαρ Πιστόριους σκότωσε τη σύντροφό του