ΚΟΣΜΟΣ

Η απίστευτη ιστορία του κ. Media Markt

Η απίστευτη ιστορία του κ. Media Markt

Στα 89 του χρόνια, ο Γερμανός μεγιστάνας Otto Beisheim έφυγε από τη ζωή...

Ο Otto ήταν ιδιοκτήτης της Metro Group και συνιδιοκτήτης επιχειρήσεων όπως η Media Markt, Makro, Saturn, Real και Kaufhof. Βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Βαυαρία. Αυτοκτόνησε, επειδή έπασχε από καρκίνο. Η περιουσία του θα μοιραστεί στα ιδρύματα, αφού δεν υπάρχει κληρονόμος του. Παιδιά δεν είχε και δεν είχε ορίσει άλλους κληρονόμους.

Ο Beisheim ίδρυσε τη Metro το 1964. Σήμερα είναι η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων στην Ευρώπη.

Ποιο ήταν όμως το επτασφράγιστο μυστικό του Otto;

Όπως αναφέρει το itabloid, στα νιάτα του, ο Beisheim, εντάχθηκε στη χιτλερική νεολαία. Ήταν τόσο αφοσιωμένος που γρήγορα μπήκε στα Waffen SS. Και, σύντομα, ως δεκανέας, στη Leibstandarte SS Adolf Hitler (στη φωτογραφία ο Beisheim και άλλα μέλη της μεραρχίας με τον Χίτλερ). Την 1η Μεραρχία των SS, την προσωπική φρουρά του Χίτλερ. Τους επίλεκτους του Χίτλερ.

Η φρουρά αυτή, είχε αναλάβει από «νωρίς» από το 1934 το αιματηρό ξεκαθάρισμα των SA και όλων των πολιτικών και μη αντιπάλων του Χίτλερ. Οι άντρες του, θεωρούνταν αδίστακτοι και είχαν τυφλή εμπιστοσύνη στον Χίτλερ. Αφού ο Αδόλφος Χίτλερ «ξεκαθάρισε» την κατάσταση στο εσωτερικό της Γερμανίας και άρχισε ο πόλεμος, σκόπευε να κρατήσει τη συγκεκριμένη μονάδα στη Γερμανία. Όμως η λυσσασμένη αντίσταση που συνάντησε ο Άξονας από τους Έλληνες και η πρώτη -απρόσμενη- ήττα από την μικρή και αδύναμη Ελλάδα, ανάγκασε τον Χίτλερ να στείλει τους καλύτερούς του στα Βαλκάνια.

Ο Χίτλερ δεν «ξέπεσε» όπως ο Μουσολίνι να επιβλέπει ο ίδιος από κοντά τις πολεμικές επιχειρήσεις εισβολής στην Ελλάδα, όμως, αντ' αυτού, ήρθε η προσωπική φρουρά του. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, αναλάμβανε την πρώτη γραμμή, όπου συναντούσε μεγάλη αντίσταση.

Όπως στην Κλεισούρα, όπου ένα περιστατικό για το πώς η Leibstandarte έσπασε την ελληνική γραμμή άμυνας, είναι αρκετό για να δείξει τη σκληρότητα αυτής της μονάδας. Τότε, η μονάδα που εκτελούσε χρέη αναγνωριστικής εμπροσθοφυλακής, συνάντησε λυσσαλέα αντίσταση από τους Έλληνες, κάνοντας τους Γερμανούς να διστάζουν να προχωρήσουν. Τότε, ο διοικητής της μονάδας, Sturmbannführer Kurt Meyer, "έπεισε" τους άντρες του να ορμήσουν προς τους Έλληνες, πετώντας τους (στους άνδρες του!) μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα στα πόδια τους!

Η Leibstandarte SS Adolf Hitler μετείχε και στη μάχη της Σοβιετικής Ένωσης και στην τελική μάχη, στο Βερολίνο. Στην ομάδα «χρεώθηκαν» τουλάχιστον 4.000 εκτελέσεις αιχμαλώτων. Τα περισσότερα από τα μέλη της καταδικάστηκαν σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου, στη Δίκη της Νυρεμβέργης. Ο Beisheim, είχε παρασημοφορηθεί για τη δράση του στον ΄Β ΠΠ από τον Αδόλφο Χίτλερ. Είχε και φωτογραφίες μαζί του. Κι όμως, κατάφερε να το κρατήσει κρυφό, μέχρι λίγο πριν από το θάνατό του.

Ρoή Ειδήσεων