ΚΟΣΜΟΣ

Κάνει την ανατροπή ο Μπερλουσκόνι

Κάνει την ανατροπή ο Μπερλουσκόνι

Μόνο το newsbomb είχε μιλήσει για το υψηλό ποσοστό του Καβαλιέρε


Το πρώτο δείγμα από τις πραγματικές ψήφους των βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία εμφανίζει τον συνασπισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να προηγείται με ποσοστό 31,6%. Πρόκειται σαφώς για μεγάλη ανατροπή, καθώς όλο το τελευταία διάστημα οι δημοσκοπήσεις επέμεναν να παρουσιάζουν ως νικητή τον υποψήφιο της Κεντροαριστεράς.

Παράλληλα, πολιτικοί αναλυτές και ΜΜΕ έδιναν μάχη να ενισχύσουν την εικόνα του Μάριο Μόντι, εξυμνώντας το έργο του στη διακυβέρνηση της Ιταλίας και λέγοντας ότι λειτούργησε ως εγγυητής της ευρωπαϊκής σταθερότητας.

Καθόλου τυχαία βέβαια δεν ήταν η στήριξη των δύο συγκεκριμένων υποψηφίων, αφού, όπως το Newsbomb είχε αποκαλύψει, γινόταν κατόπιν γερμανικής εντολής.

Το Βερολίνο θα ήθελε μία κυβέρνηση που θα συνεχίσει την πολιτική της κυβέρνησης Μόντι, εφαρμόζοντας τις μεταρρυθμίσεις που ζητούνται και την πολιτική της σκληρής λιτότητας.

Μάλιστα, ήταν οι Γερμανοί που εξώθησαν το Μόντι να δημιουργήσει κομματικό σχηματισμό και να πάρει μέρος στις εκλογές, ελπίζοντας ότι θα κόψει ψήφους από τον επικίνδυνο, για τα γερμανικά συμφέροντα, κεντροδεξιό συνασπισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Αλλά και ο υποψήφιος της Κεντροαριστεράς Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει στο δρόμο της λιτότητας, φαίνεται πως είναι συμπαθής στο Βερολίνο, καθώς θεωρούν ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Μόντι, προς όφελος των γερμανικών συμφερόντων.

Με τα πρώτα τουλάχιστον αποτελέσματα να εμφανίζουν τον Καβαλιέρε μπροστά, είναι σαφές πως το Βερολίνο θα περάσει μια δύσκολη νύχτα...

Διαβάστε επίσης:

Οι κάλπες στην Ιταλία φοβίζουν το Βερολίνο

Ιταλικές εκλογές: Ανατροπή των exit polls-Προηγείται ο Μπερλουσκόνι