ΚΟΣΜΟΣ

«Σταθερή» κυβέρνηση στην Ιταλία θέλει το Βερολίνο

«Σταθερή» κυβέρνηση στην Ιταλία θέλει το Βερολίνο

Να αποκτήσει η Ιταλία σύντομα μια «σταθερή» κυβέρνηση ευχήθηκε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, η οποία θα συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων «προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης».


«Είναι σημαντικό και προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης η Ιταλία να αποκτήσει σύντομα μία σταθερή και λειτουργική κυβέρνηση...Οι πολιτικοί αξιωματούχοι στη Ρώμη γνωρίζουν ότι η Ιταλία έχει ανάγκη μίας πολιτικής μεταρρυθμίσεων, μίας πολιτικής σταθεροποίησης», είπε ο κ. Βεστερβέλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

«Όταν πρόκειται για την επίλυση της κρίσης του ευρώ, είμαστε όλοι στο ίδιο σκάφος...είναι σημαντικό ο καθένας να γνωρίζει τις ευθύνες του απέναντι στο σύνολο», τόνισε.

Από τη μεριά του, ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία-Μαργκάγιο, εξέφρασε την ανησυχία της χώρας του για το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών.

«Είναι ένα άλμα στο πουθενά που δεν είναι θετικό ούτε για την Ιταλία ούτε για την Ευρώπη», σημείωσε στο περιθώριο διάσκεψης στη Μαδρίτη, καθώς και ότι υπάρχει η αίσθηση «ακραίας ανησυχίας» για πιθανές κινήσεις στα σπρεντ των ομολόγων ως αντίδραση στα εκλογικά αποτελέσματα.