ΚΟΣΜΟΣ

Βοήθεια 60 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ στη συριακή αντιπολίτευση

Βοήθεια 60 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ στη συριακή αντιπολίτευση

Για παροχή «περισσότερης πολιτικής και υλικής βοήθειας» στη συριακή αντιπολίτευση δεσμεύθηκαν οι 11 χώρες, που μετείχαν στη διάσκεψη των «Φίλων της Συρίας» στη Ρώμη.


Οι υπουργοί «δεσμεύτηκαν για περισσότερη πολιτική και υλική βοήθεια προς τον Συριακό Εθνικό Συνασπισμό, τον μοναδικό και νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού, και για την προσφορά περισσότερης συγκεκριμένης βοήθειας στο εσωτερικό της Συρίας», όπως ανέφεραν οι υπουργοί σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την διάσκεψή τους στην Ρώμη και τις συνομιλίες τους με την συριακή αντιπολίτευση.

Επίσης, οι υπουργοί εξέφρασαν τη λύπη τους για τις συνεχιζόμενες παραδόσεις όπλων στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ «από τρίτες χώρες», επικρίνοντας έμμεσα τη Ρωσία.

Από τη μεριά των ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι διευκρίνισε ότι θα δώσουν στην αντιπολίτευση επιπρόσθετη βοήθεια 60 εκατομμυρίων δολαρίων για να τη βοηθήσουν στην παροχή ασφάλειας.

«Οι ΗΠΑ θα προσφέρουν 60 εκατομμύρια δολάρια σε μη θανατηφόρα βοήθεια για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού τους προσεχείς μήνες», σημείωσε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου.