ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπερλουσκόνι οργανώνει διαδήλωση κατά των δικαστικών

Ο Μπερλουσκόνι οργανώνει διαδήλωση κατά των δικαστικών

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να οργανώσει διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του «πολιτικοποιημένου δικαστικού σώματος», στις 23 Μαρτίου.


Χαρακτηρίζοντας τη στάση της δικαιοσύνης «παθολογία» και «καρκίνο για τη δημοκρατία», ο «Καβαλιέρε» υποστήριξε ότι ένα μέρος των δικαστικών έχει σκοπό να «εξοντώσει τους πολιτικούς αντιπάλους που δεν μπορούν να τεθούν εκτός παιχνιδιού με το δημοκρατικό σύστημα των εκλογών».

«Οι συνεχείς αυτές επιθέσεις μας ωθούν στο να κατέβουμε στους δρόμους και να διαδηλώσουμε στις 23 Μαρτίου», τόνισε ο Μπερλουσκόνι, από το δικαστήριο του Μιλάνου, όπου κατέθετε σήμερα το πρωί για την υπόθεση Mediaset.

Σε ό,τι αφορά στη δίκη για την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου, ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε σε κατάθεσή του ότι «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την όλη αυτή υπόθεση, αφού, όταν ήταν πρωθυπουργός, δεν ασχολιόταν με τις τηλεοράσεις του».

Με απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε καταδικασθεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για φορολογική απάτη, ενώ την περίοδο αυτή εκδικάζεται η έφεση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι πιθανό, ότι η «συγκέντρωση διαμαρτυρίας» της κεντροδεξιάς να πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Ρώμης Σαν Τζοβάννι, όπου ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία πριν από μια εβδομάδα ο επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο.

Διαβάστε επίσης:

Μυστηριώδης δολοφονία Ιταλού παπαράτσι των σταρ

Βίντεο: Harlem Shake στα 30.000 πόδια

Ο Ντένις Ρόντμαν συνάντησε τον ηγέτη της Β. Κορέας