ΚΟΣΜΟΣ

Στο «φως» τα αρχεία του FBI για τη Γουίτνεϊ Χιούστον

Στο «φως» τα αρχεία του FBI για τη Γουίτνεϊ Χιούστον

Ένα χρόνο μετά το θάνατο της Γουίτνεϊ Χιούστον το FBI έδωσε στη δημοσιότητα αρχεία πολλών δεκαετιών σχετικά με τη τραγουδίστρια.

Οι 128 σελίδες από τα αρχεία που αφορούσαν στη Χιούστον και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του FBI αναφέρονται σε επιστολές θαυμαστών, αλλά και σε μία απόπειρα εκβίασης.

Σε μία από τις επιστολές αυτές, ένας θαυμαστής της επιχειρούσε να τραβήξει την προσοχή της.

Στα αρχεία υπάρχουν επίσης οι ερωτικές επιστολές που είχαν σταλεί στην τραγουδίστρια από έναν άνδρα από το Βερμόντ, ο οποίος έγραφε ότι «μπορεί να βλάψει κάποιον με κάποια τρελή ιδέα του».

Μάλιστα το FBI είχε ανακρίνει τότε αυτόν τον άνδρα, αλλά αποφάνθηκε ότι δεν παραβίαζε κανένα νόμο με αυτό τον τρόπο, γιατί αυτό που είπε ήταν ότι μπορεί να βλάψει την φήμη της Χιούστον με το να δηλώσει δημόσια τον έρωτά του για εκείνη.

Ωστόσο, τα περίεργα περιστατικά με τους θαυμαστές ή τους εχθρούς δεν σταματάνε εκεί. Λίγο μετά τον γάμο της τραγουδίστριας με τον Μπόμπι Μπράουν το 1992, το FBI ανέλαβε τη διερεύνηση της απόπειρας εκβίασης προς την τραγουδίστρια από άγνωστο που της ζητούσε 250.000 δολάρια, διαφορετικά θα δημοσιοποιούσε πληροφορίες για την προσωπική της ζωή.

Το 1999, η τραγουδίστρια έλαβε επιστολές και κασέτες ήχου από την Ολλανδία, τις οποίες η ίδια θεώρησε απειλητικές για τη ζωή της, σύμφωνα με τα αρχεία. Ο αποστολέας ανακρίθηκε από το FBI και προέβη σε παράλογους ισχυρισμούς, ότι ήταν «Πρόεδρος της Ευρώπης», είχε αγοράσει την Βραζιλία έναντι 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είχε βοηθήσει τον Νέλσον Μαντέλα να κερδίσει τις εκλογές στη Νότια Αφρική.