ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιές και έκτροπα στο Κάιρο

Φωτιές και έκτροπα στο Κάιρο

Πυρπολήθηκε σήμερα στο Κάιρο η έδρα της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καθώς και κτίρια που ανήκουν στη λέσχη της αστυνομίας.

Tα έκτροπα αυτά ακολούθησαν έπειτα από την απόφαση αιγυπτιακού δικαστηρίου που επικύρωσε τη θανατική καταδίκη η οποία είχε επιβληθεί σε 21 εκ των 73 κατηγορουμένων στη δίκη για τα αιματηρά επεισόδια πέρυσι σε γήπεδο του Πορτ-Σάιντ μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η τραγωδία στο γήπεδο ποδοσφαίρου συνέβη τον Φεβρουάριο του 2012, στο τέλος του αγώνα μεταξύ των ομάδων Al-Ahly και Al-Masry.

Οι θεατές ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από το γήπεδο μετά από μια εισβολή στο γήπεδο των οργισμένων οπαδών της Al-Masry.

Δύο ανώτεροι αστυνομικοί ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της Γενικής Ασφάλειας ονόματι Essam Samak και ο ταξίαρχος Μοχάμεντ Saaed καταδικάστηκαν σε 15 έτη φυλάκιση διότι ενώ είχαν τα κλειδιά από τις πύλες του γηπέδου δεν τις ξεκλείδωσαν για να απελευθερωθεί το πλήθος την ώρα των επειδοδίων.

Οι μάρτυρες είπαν ότι οι αστυνομικοί διατήρησαν παθητική στάση απένατι στα επεισόδια που ξέσπασαν και δεν παρενέβησαν για να εμποδίσουν τις βιαιοπραγίες.

Διαβάστε επίσης: Αίγυπτος: Θανατική ποινή για τους 21 οπαδούς

Πεδίο μάχης το Πορτ Σάιντ στην Αίγυπτο

Χύθηκε αίμα στην πλατεία Ταχρίρ(pics)