ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθησαν δημοσιογράφοι για το σκάνδαλο με τις υποκλοπές

Συνελήφθησαν δημοσιογράφοι για το σκάνδαλο με τις υποκλοπές

Nέα έρευνα επικεντρώνεται τώρα στην ταμπλόιντ Σάντεϊ Μίρορ, βασική ανταγωνίστρια της εφημερίδας Νιουζ οφ δι Ουόρλντ του Ρούπερτ Μέρντοκ η οποία βρέθηκε στο κέντρο του σκανδάλου των υποκλοπών και έκλεισε το 2011, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ.

Η έρευνα αυτή «αφορά κατά προτεραιότητα τα έτη 2003 και 2004», πρόσθεσε η αστυνομία, η οποία συνέλαβε σήμερα τρεις άνδρες ηλικίας 40, 46 και 49 ετών, καθώς και μια γυναίκα 47 ετών, που εργάζονται ή εργάζονταν ως δημοσιογράφοι στον όμιλο Mirror Group Newspapers.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει την έρευνα στον όμιλο Mirror ως μια διαφορετική συνωμοσία απ' αυτή που ερευνάται σε βάρος της Νιουζ οφ δι Ουόρλντ.

Αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο στη News of the World, περίπου 100 πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση για υποκλοπές και για δωροδοκίες αστυνομικών.

Σε βάρος πολλών από τους συλληφθέντες έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, μεταξύ των οποίων είναι ένας πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο Άντι Κόλσον, και η πρώην «βασίλισσα των ταμπλόιντ», η Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην διευθύντρια του βρετανικού τμήματος του εκδοτικού ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Η βρετανική εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα πως απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος ενός πρώην αστυνομικού επειδή το 2010 είχε προσφέρει πληροφορίες στην ταμπλόιντ Σαν του Ρούπερτ Μέρντοκ παίρνοντας για αντάλλαγμα 500 στερλίνες (575 ευρώ).