ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε σε τι διαφωνεί ο Κάμερον με τον νέο Ποντίφικα

Δείτε σε τι διαφωνεί ο Κάμερον με τον νέο Ποντίφικα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είπε σήμερα πως ο νέος Πάπας, Φραγκίσκος Α', έκανε λάθος πέρσι όταν είπε ότι η Μεγάλη Βρετανία σφετερίστηκε τα Νησιά Φόκλαντς από την Αργεντινή και έκανε ξεκάθαρο ότι "με όλο τον σεβασμό", διαφωνεί με τον Ποντίφικα.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αργεντινής, πέρσι, σε κήρυγμά του για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον πόλεμο των Μαλβίνας, όπως αποκαλούν οι Αργεντινοί τα νησιά Φόκλαντς,ο καρδινάλιος Μπεργκόλιο είπε ότι το Λονδίνο σφετερίστηκε το έδαφος. Επίσης, πως το 2010 είχε πει πως "είναι δικά μας".

Ο Ντέηβιντ Κάμερον σήμερα δήλωσε ότι διαφωνεί "με όλο τον σεβασμό" με τον νέο Αργεντίνο Πάπα και πως οι κάτοικοι των νησιών έδειξαν την προηγούμενη εβδομάδα ξεκάθαρα πως επιθυμούν να παραμείνουν υπό τη βρετανική ηγεσία και το βρετανικό νόμο.Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στα νησιά, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι "ο λευκός καπνός από τα Φόκλαντ ήταν ξεκάθαρος.

Οι κάτοικοι του νησιού επέλεξαν το μέλλον που επιδιώκουν και η επιλογή πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους".Η Αργεντινή βρίσκεται 500 χιλιόμετρα δυτικά από τα Φόκλαντς ή Μαλβίνας και τα τελευταία 200 χρόνια ισχυριζεται πως το αρχιπέλαγος αυτό της ανήκει.

Το 1982 εισέβαλε στα νησιά, πολέμησε επί 74 μέρες με τη Μεγάλη Βρετανία και κατόπιν αποχώρησε.Τους τελευταίους μήνες η ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες έχει αυξηθεί με το Λονδίνο να απορρίπτει τα τις εκκλήσεις διαλόγου για την κυριαρχία των νήσων που κάνει η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ, η πρόεδρος της Αργεντινής.