ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό σε τουριστικό θέρετρο

Μακελειό σε τουριστικό θέρετρο

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σήμερα στο τουριστικό θέρετρο του Κανκούν, στο Μεξικό, όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο μπαρ που διασκέδαζαν και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, δύο άνδρες οπλισμένοι με αυτόματα και πολυβόλα όπλα εισέβαλαν στο μπαρ και "γάζωσαν" τους πελάτες και το προσωπικό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και δύο από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.Το Κανκούν βρίσκεται στην καραϊβική ακτή του Μεξικό και είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, καθώς θεωρείται πιο ασφαλές και ήσυχο από το Ακαπούλκο, όπου συχνά σημειώνονται εγκλήματα και "ξεκαθαρίσματα" λογαριασμών μεταξύ των συμμοριών, που συχνά επιτίθενται και στους τουρίστες.

Τον περασμένο μήνα, έξι Ισπανίδες τουρίστριες βιάστηκαν από κουκουλοφόρους ενόπλους που εισέβαλαν στο κατάλυμα τους, στην παραλία του Ακαπούλκο.Ο Μεξικανός Πρόεδρος Ενρίκε Πιένα Νιέτο έχει υποσχεθεί να μειώσει τη βία που μαστίζει τη χώρα και ξεκίνησε το 2007 μια επίθεση στα καρτέλ των ναρκωτικών.Από τότε, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον "πόλεμο των καρτέλ", θύματα του οποίου πέφτουν καθημερινά δεκάδες άνθρωποι.