ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτη συνεδρίαση για τη νέα ιταλική βουλή

Πρώτη συνεδρίαση για τη νέα ιταλική βουλή

Ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της βουλής και της γερουσίας της Ιταλίας με την σύστασή τους σε σώμα, μετά τις εκλογές της 24ης και 25ης Απριλίου.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν είναι τίποτε βέβαιο σχετικά με τα πρόσωπα που ίσως εκλεγούν πρόεδροι των δυο σωμάτων και είναι πιθανό οι καθοριστικές ψηφοφορίες να λάβουν χώρα αύριο.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να στηρίξει αποκλειστικά και μόνο δικά του μέλη , αποκλείοντας έως τώρα κάθε συνεργασία με την κεντροαριστερά, η οποία επεδίωκε τον διάλογο με το Κίνημα αυτό.

Η κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε επίσης γνωστό ότι στις πρώτες δυο προγραμματισμένες ψηφοφορίες πρόκειται να ψηφίσει λευκό, "μέχρις ότου διαπιστωθεί αν η προοδευτική συμμαχία σταματήσει να τρέχει πίσω από το κίνημα του Γκρίλο".

Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι απουσίασε, καθώς σύμφωνα με συνεργάτες του η κατάστασή του δεν έχει ακόμη επανέλθει.

Η κεντροαριστερά με επικεφαλής τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι η οποία διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στην βουλή και σχετική πλειοψηφία των εδρών στην γερουσία είναι πιθανό να στηρίξει την εκλογή ενός εκπροσώπου του κεντρώου κινήματος του Μάριο Μόντι, ενώ, στην βουλή, εξετάζονται ακόμη διάφορα πιθανά σενάρια.

Αρχικά, η θέση του προέδρου είχε προταθεί στο M5S, το οποίο, όμως, απέρριψε κάθε είδος "συμβιβασμού". Δεν αποκλείεται, κατά συνέπεια, να επιλεγεί, τελικώς, βουλευτής που να προέρχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερσάνι. Οι διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τις προβλέψεις, πρόκειται να συνεχισθούν ως αργά σήμερα το βράδυ.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων