ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσική βόμβα για την Κύπρο: Ο αντιπρόεδρος στηρίζει το «κούρεμα»

Ρωσική βόμβα για την Κύπρο: Ο αντιπρόεδρος στηρίζει το «κούρεμα»

Σε αντίθεση με τον Ρώσο Πρόεδρο που τάχθηκε κατά του «κουρέματος» των κυπριακών καταθέσεων, ο Ρώσος αντιπρόεδρος Ίγκορ Σουβάλοφ εμφανίστηκε θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι η Μόσχα θα μπορούσε, σε τελική ανάλυση, να ωφεληθεί από την επιβολή ενός τέλους στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, γιατί κάτι τέτοιο θα έκανε το επενδυτικό κλίμα στη Ρωσία να μοιάζει πιο σταθερό.


«Είναι μια καλή ευκαιρία για το ρωσικό τραπεζικό σύστημα να επιδιώξει να βρει νέους καταθέτες, νέους πελάτες. Και να δείξει ότι το δικό μας τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό», είπε ο Σουβάλοφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Για τη Ρωσία, μεσοπρόθεσμα αυτό δρομολογεί καλές ευκαιρίες. Η Ρωσία θα κερδίσει περισσότερα απ' όσα θα χάσει. Για τη Ρωσία είναι μια ευκαιρία να δείξει τους πιο προβλεπόμενους κανόνες αντιμετώπισης των επενδυτών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody's, οι ρωσικές τράπεζες είχαν καταθέσεις ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις κυπριακές ενώ οι καταθέσεις εταιρειών έφταναν τα 19 δισ. δολάρια στα τέλη του 2012.