ΚΟΣΜΟΣ

Σε απαγχονισμό οφείλεται ο θάνατος του Μπερεζόφσκι

Σε απαγχονισμό οφείλεται ο θάνατος του Μπερεζόφσκι

Τον απαγχονισμό έδειξε έως πιθανή αιτία θανάτου του Ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι, η νεκροψία που διεξήχθη στη σορό του.


Η ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας αναφέρει ότι «νεκροψία διεξήχθη την Δευτέρα στη σορό του ρώσου υπηκόου Μπόρις Μπερεζόφσκι 67 ετών, ο οποίος πέθανε στην κατοικία του στο Άσκοτ. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από ιατροδικαστή του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών, έδειξε πως τα αίτια θανάτου συνάδουν με τον απαγχονισμό. Ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε ίχνη πάλης», πριν από το θάνατο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Εκκρεμούν ωστόσο επιπλέον εξετάσεις, ιστολογικές και τοξικολογικές, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν γνωστά σε αρκετές εβδομάδες, επισήμανε η αστυνομία και πρόσθεσε πως θα συνεχιστεί για πολλές ημέρες η έρευνα στην κατοικία του.

«Όσο συνεχίζονται οι έρευνες, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τα ευρήματα», τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομία της περιοχής, επιθεωρητής Κέβιν Μπράουν, όμως διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για εμπλοκή τρίτου προσώπου.

Κάποιοι συγγενείς του Μπερεζόφσκι ανέφεραν πως βρισκόταν σε καταθλιπτική κατάσταση, όμως απέκλεισαν την πιθανότητα αυτοκτονίας.

Ο ρωσικός Τύπος επικαλούμενος ειδικούς ή πολιτικούς αναλυτές αναφέρεται σε όλες τις πιθανότητες, ακόμα και τη δολοφονία του από το ΜΙ5 ή τον σκηνοθετημένο θάνατό του.

Από τη μεριά τους, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης τόνιζαν την Κυριακή πως ο Μπερεζόφσκι είχε γλιτώσει από δύο απόπειρες δολοφονίας, η μια από αυτές στη Ρωσία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του.

Ο Μπερεζόφσκι, ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ρώσους επιχειρηματίες, μέλος της ομάδας των αυτοεξόριστων πολέμιων του Πούτιν στο Λονδίνο και είχε σχέσεις με τον πρώην μυστικό πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβινένκο, ο οποίος πέθανε από δηλητηρίαση με πολώνιο, μια ραδιενεργή ουσία, το 2006.

Διαβάστε επίσης:

Μπ. Μπερεζόφσκι: Η «αμαρτωλή» αδυναμία του στις ανήλικες Ρωσίδες