ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφική μηχανή ταξίδεψε 9.000 χιλιόμετρα στη θάλασσα

Φωτογραφική μηχανή ταξίδεψε 9.000 χιλιόμετρα στη θάλασσα

Μία αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή που χάθηκε στη Χαβάη πριν από περίπου πέντε χρόνια βρέθηκε.. 9.000 χιλιόμετρα μακριά, στις ανατολικές ακτές της Ταιβάν.

Η Λίντσει Σκάλαν, από την πολιτεία της Τζόρτζια, έκανε καταδύσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών της στο Μάουι της Χαβάης το 2007, όταν έχασε τη φωτογραφική της μηχανή. Μετά από χρόνια, βρέθηκε σε παραλία της Ταιβάν με ανέπαφες τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει.

Τον προηγούμενο μήνα, ένας υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας China Airlines εντόπισε την κάμερα σε μια παραλία στην ανατολική ακτή της Ταιβάν. Σύμφωνα με το Sky News, ο Ντάγκλας Τσεν, άνοιξε τη φωτογραφική μηχανή και βρήκε μια κάρτα μνήμης με φωτογραφίες της Λίντσεϊ από τις διακοπές της.

Ο Τσεν χρησιμοποίησε τις επαφές του από την αεροπορική εταιρεία στη Χονολουλού και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη της μηχανής. Ένας πρώην συμμαθητής της Λίντσεϊ άκουσε τις ειδήσεις και επικοινώνησε μαζί της.

«Δέχτηκα ένα περίεργο μήνυμα στο Facebook από έναν συμμαθητή μου, που έλεγε ότι η γυναίκα του διάβασε ένα άρθρο και πως σκέφτηκε ότι η ιστορία αφορούσε εμένα και τη φωτογραφική μου μηχανή» είπε η Σκάλαν στο CBS.

Η εταιρεία China Airlines ανακοίνωσε ότι προσφέρει στη Σκάλαν ένα δωρεάν ταξίδι στην Ταϊβάν, προκειμένου να παραλάβει την κάμερά της.