ΚΟΣΜΟΣ

Αγωγή στη Sun από την κυβέρνηση Κάμερον

Αγωγή στη Sun από την κυβέρνηση Κάμερον

Ο Άντριου Μίτσελ, πρώην στενός συνεργάτης του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί πέρσι μετά από φραστική διένεξη που είχε με αστυνομικούς μπροστά στην Ντάουνινγκ Στριτ, αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της λαϊκής εφημερίδας Sun κατηγορώντας την ότι διαστρέβλωσε τα λεγόμενά του.

Ο δικηγόρος του Μίτσελ, σε ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε ότι έχει προσφύγει εναντίον της ιδιοκτησίας της εφημερίδας για δυσφήμηση και ότι εξετάζει την πιθανότητα να προστεθούν στην αγωγή και άλλες κατηγορίες.

Eκπρόσωπος της Sun είπε ότι η εφημερίδα επιμένει στην εκδοχή της και θα την υπερασπιστεί δυναμικά.

Ο Μίτσελ, που ήταν υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία στο Συντηρητικό Κόμμα και μετείχε στο υπουργικό συμβούλιο με αυτήν του την ιδιότητα, ήρθε σε αντιπαράθεση πέρσι με δύο αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον εμποδίσουν να βγει με το ποδήλατό του από την πύλη του ιδιωτικού δρόμου που οδηγεί στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Ο ίδιος παραδέχτηκε αργότερα ότι χρησιμοποίησε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των αστυνομικών και ζήτησε συγγνώμη. Διαψεύδει όμως μέχρι και σήμερα ότι τους χαρακτήρισε "βρομοπληβείους" ("fucking plebs"), όπως ανέφερε η εφημερίδα στο δημοσίευμά της.

Το σκάνδαλο οδήγησε τον Μίτσελ στην παραίτηση. Αργότερα οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ανθρώπων — εκ των οποίων οι τρεις είναι αστυνομικοί που εμπλέκονταν στην υπόθεση. Οι δύο από τους αστυνομικούς κατηγορούνται ότι αποκάλυψαν στοιχεία της υπόθεσης στον Τύπο ενώ ο τρίτος δεν ήταν παρών στο επεισόδιο με τον Μίτσελ αλλά φέρεται να ψευδομαρτύρησε.