ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια καταδίκη για τον πατέρα που έκαψε ζωντανά έξι παιδιά του

Ισόβια καταδίκη για τον πατέρα που έκαψε ζωντανά έξι παιδιά του

Ισόβια θα είναι η φυλάκιση για τον άνεργο πατέρα των 17 παιδιών, Μικ Φίλοτ, ο οποίος, πριν από λίγο καιρό, έκαψε ζωντανά έξι από τα παιδιά του, από λάθος, θέλοντας να "ενοχοποιήσει" την πρώην γυναίκα του, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Όμως, και η τωρινή σύζυγός του, θα περάσει τα επόμενα 17 χρόνια της ζωής της πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αφού το δικαστήριο θεώρησε πως συνήργησε μαζί με τον άντρα, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο έξι αθώα παιδιά.

Αρχικά, ο 56χρονος, συζούσε μαζί με την πρώην και τη νυν σύζυγό του, όπως και με όλα τα παιδιά που είχε αποκτήσει από τους δύο γάμους. Όμως, πριν από λίγο καιρό, η πρώτη σύζυγος αποφάσισε να εγκαταλείψει την οικογενειακή τους εστία, μαζί με τα έξι της παιδιά. Τότε, άρχισε και μια δύσκολη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους δύο, σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών. Έτσι, ο πατέρας, σε συνεργασία με την νέα του σύζυγο, αποφάσισαν να βάλουν φωτιά στο οικόπεδο στο οποίο έμενε εκείνη, να του βάλουν φωτιά, ώστε να την "εκθέσουν" και να πάρουν να παιδιά πίσω. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν πολύ πιο τραγικό από αυτό που ήθελαν. Και τα έξι παιδιά (ηλικίας 3, 10, 9, 8, 6 και 5 χρονών) βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες.

Στις πρώτες μέρες της δίκης, συγκλόνισε το ακροατήριο το τηλεφώνημα απόγνωσης που είχαν κάνει τα δύο μεγαλύτερα παιδιά στην πυροσβεστική και στην αστυνομία, ζητώντας βοήθεια.

Σύμφωνα με τα λόγια της δικαστού, "πρόκειται για έναν άντρα, απολύτως επικίνδυνο που δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό". Έτσι, η καταδίκη του δεν θα μπορούσε να είναι καμιά άλλη από την ισόβια φυλάκιση.