ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Έκκληση Προέδρου σε θρησκευτικούς ηγέτες για αυτοκτονίες

Βουλγαρία: Έκκληση Προέδρου σε θρησκευτικούς ηγέτες για αυτοκτονίες

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ συναντήθηκε την Πέμπτη με εκπροσώπους των μεγάλων θρησκευτικών κοινοτήτων στη Βουλγαρία- Ορθόδοξους Χριστιανούς, Μουσουλμάνους, Εβραίους, Καθολικούς, Ευαγγελιστές και τα μέλη της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας, σε μια κίνηση που προορίζεται να περιορίσει την πρόσφατη αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Προδρικό Γραφείο, ο Πλεβνέλιεφ δήλωσε ότι η χώρα διέρχεται μια δύσκολη περίοδο. Λόγω των οικονομικών δυσκολιών, το τελευταίο διάστημα, ο αριθμός των αυτοκτονιών λόγω απόγνωσης έχει εξαιρετικά αυξηθεί, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν με το κάψιμο των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Τώρα, όμως, ακούμε για αυτοκτονίες ανθρώπων με την αυτοπυρπόλησή τους. Αυτές τις ημέρες χρειαζόμαστε την Πίστη και την Αλληλεγγύη, περισσότερο από ποτέ. Σας παρακαλώ, μην παραλείπετε να απλώσετε το χέρι σε ανθρώπους άρρωστους και φτωχούς, στον γείτονα στον καθένα που σας χρειάζεται. Ας τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν το αίσθημα της μοναξιάς και της απογοήτευσης», δήλωσε ο Ρόζεν Πλεβνέλιεφ στη συνεδρίαση.

Υπογράμμισε ότι οι περισσότεροι Βούλγαροι πολίτες είναι πιστοί και επεσήμανε ότι η κοινωνία χτίστηκε πάνω σε τρεις κύριες βάσεις: τη Θρησκεία, την Εκπαίδευση και την Οικογένεια.

Ο Πρόεδρος κάλεσε όλους να προσευχηθούν και να επισκέπτονται συχνά τα παρεκκλήσια για να ξεπεραστεί η κοινωνική και οικονομική κρίση.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να οργανώσουν τελετές από την επόμενη εβδομάδα για το σκοπό αυτόν.