ΚΟΣΜΟΣ

Bίντεο: Κρατούμενοι παίρνουν ναρκωτικά και «παίζουν» με όπλα

Bίντεο: Κρατούμενοι παίρνουν ναρκωτικά και «παίζουν» με όπλα

Ένα απίστευτο βίντεο από φυλακές της Νέας Ορλεάνης δόθηκε στη δημοσιότητα. Σε αυτό φαίνονται οι φυλακισμένοι να κάνουν χρήση ηρωίνης και κοκαΐνης, ενώ τα κελιά τους είναι γεμάτα από όπλα.

Οι σκηνές με τους κρατούμενους να μιλούν στην κάμερα πίνοντας μπύρες τραβήχτηκαν το 2009, αλλά αποκαλύφθηκαν σήμερα σε μία δίκη που διεξάγεται για την κατάσταση στις φυλακές της Νέας Ορλεάνης.

Με σκοπό να γίνουν γνωστά τα προβλήματα στο καθεστώς των φυλακών, ο σύμβουλος των φυλακών, Μάνι Ρομέρο δήλωσε ότι το λαθρεμπόριο μαστίζει ως φαινόμενο στις φυλακές και είναι δύσκολο να εξαλειφθεί.

Η κασέτα με το βίντεο βρέθηκε στο γραφείο του σερίφη Μάρλιν Γκουσμαν από μια ομάδα που δουλεύει για το δήμαρχο Μιτς Λάντριου.

Πάντως το βίντεο προβλήθηκε στο δικαστήριο προκειμένου να αποφασιστεί αν αξίζει να πληρώσει η πόλη 110 εκατ. δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για να ξανανοίξει τη διαβόητη φυλακή, η οποία έχει κλείσει από το 2009.

Μάλιστα, ο James Hitzman, ο πατέρας ενός κρατούμενου της φυλακής που είχε αυτοκτονήσει, δήλωσε «Ακούγοντας μερικές από τις καταθέσεις και βλέποντας το βίντεο, δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον άνθρωπο να ζει σε αυτές τις συνθήκες». Σημειώνεται ότι υπήρξαν και αναφορές για περιστατικά βιασμού στο εν λόγω ίδρυμα.