ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Αυστηρότερα μέτρα κατά της γρίπης των πτηνών

Κίνα: Αυστηρότερα μέτρα κατά της γρίπης των πτηνών

Οι αρχές της Σανγκάης έλαβαν σήμερα νέα αυστηρότερα μέτρα κατά του ιού Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών που έχει προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων ενώ έχουν προσβληθεί 18, απαγορεύοντας τους αγώνες ανάμεσα σε ταχυδρομικά περιστέρια και την πώληση πτηνών για ψυχαγωγία.

Οι αρχές της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας κάλεσαν τους διευθυντές των σχολείων να "προστατεύσουν την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών".

Οκτώ από τους 18 ανθρώπους που μολύνθηκαν είναι από την Σανγκάη και τέσσερις από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους. Δύο νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες Σάββατο.

Μετά την απόφαση να κλείσουν όλες οι αγορές πουλερικών και να θανατωθούν δεκάδες χιλιάδες, οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν την απαγόρευση των αγώνων ταχυδρομικών περιστεριών και την απομόνωση περίπου δύο εκατομμυρίων, αφού ο ιός Η7Ν9 εντοπίστηκε αρχικά σε περιστέρια.

Επίσης απαγορεύτηκαν οι πωλήσεις άγριων πτηνών για ψυχαγωγία και τα κλουβιά των πτηνών στον ζωολογικό κήπο της πόλης έκλεισαν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απέκλεισε την Τετάρτη τον κίνδυνο πανδημίας, αφού ο ιός αυτός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο σε αντίθεση με τον προηγούμενο ιό Η5Ν1.