ΚΟΣΜΟΣ

Οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες επιτέθηκαν στον Πούτιν

Οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες επιτέθηκαν στον Πούτιν

Τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έβαλαν στο στόχαστρο οι ακτιβίστριες FEMEN από την Ουκρανία, που έχουν γίνει διάσημες για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες τους.


Ο Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Γερμανία, εγκαινίασε στο Ανόβερο μαζί με την καγκελάριο Μέρκελ, τη Διεθνή Βιομηχανική Έκθεση.

Ο Πούτιν και η Μέρκελ ήταν στο περίπτερο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν, όταν τέσσερις γυναίκες που φώναζαν «F... dictator!» (Άι γ..., δικτάτορα!), όρμησαν πάνω στην εξέδρα.

Σε εικόνες που μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, βλέπει κανείς δύο από τις ακτιβίστριες, που είχαν γραμμένο στο σώμα τους με μαύρη μπογιά το σύνθημα που φώναξαν, να τίθενται με δυσκολία υπό έλεγχο από την αστυνομία.

«Πρόκειται για κοινό χουλιγκανισμό και δυστυχώς συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, σε κάθε χώρα. Πρέπει να υπάρξει τιμωρία» ανέφερε, σχετικά με τη γυμνόστηθη διαμαρτυρία ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.