ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων ψήφισε η γαλλική Γερουσία

Υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων ψήφισε η γαλλική Γερουσία

Ανοίγει ο δρόμος για την ψήφιση του νόμου που θα επιτρέπει το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στη Γαλλία, μετά την έγκριση που έδωσε η γαλλική Γερουσία.


Η πρόταση νόμου εγκρίθηκε δι' ανατάσεως της χειρός με μικρές τροποποιήσεις. Στη γαλλική Εθνοσυνέλευση θα επιστρέψει τον Μάιο, όπου αναμένεται η τελική του έγκριση, καθώς οι σοσιαλιστές διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία. Σε ισχύ θα τεθεί στα μέσα του χρόνου.

Πρόκειται για μια κομβικής σημασίας δέσμευση στην προεκλογική εκστρατεία του Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με αναλυτές, η εξέλιξη αυτή θεωρείται η σημαντικότερη κοινωνική μεταρρύθμιση στη Γαλλία μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής το 1981.

Πλήρως αντίθετοι είναι οι συντηρητικών πεποιθήσεων Γάλλοι, που στην πλειοψηφία τους είναι καθολικοί, όπως και οι μουσουλμάνοι και χριστιανοί ευαγγελιστές.

Ωστόσο, η Γαλλία τελικά θα προστεθεί στη λίστα με τις 11 χώρες, περιλαμβανομένων του Βελγίου, της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Νότιας Αφρικής, όπου επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.