ΚΟΣΜΟΣ

Μπερλουσκόνι: Κυβέρνηση τώρα ή νέες εκλογές

Μπερλουσκόνι: Κυβέρνηση τώρα ή νέες εκλογές

Το αίτημά του για τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης ή, σε εναλλακτική, για επιστροφή στις κάλπες, επανέλαβε το απόγευμα του Σαββάτου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από το Μπάρι της Ιταλίας, όπου το κόμμα του, ο «Λαός της Ελευθερίας», οργάνωσε μαζική συγκέντρωση.

«Εμείς αποποιούμεθα την λογική των αντιπάλων μας, δηλαδή την λογική του μίσους και του φθόνου», τόνισε ο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στους οπαδούς του.

Στην συνέχεια, ο Καβαλιέρε εξαπέλυσε επίθεση κατά του δικαστικού σώματος:Πολιτικοποιημένοι δικαστικοί, επετέθησαν με παράλογο τρόπο, ενάντια στο πρόσωπό μου. Κάποιοι δικαστές, προσπάθησαν να αλλάξουν την πορεία της δημοκρατικής ιστορίας της χώρας μας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας δήλωσε, επίσης, ότι «ο καθ΄ένας μπορεί να μπει στην δικαστική... κρεατομηχανή, γι' αυτό οι εισαγγελείς πρέπει να αρχίσουν να λογοδοτούν για τα λάθη τους».

Αναφερόμενος στην κεντροαριστερά, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «με το 29% των ψήφων, θα ήθελε να μονοπωλήσει όλα τα μεγάλα θεσμικά αξιώματα της Ιταλίας. Έστω και αν η διαφορά των δυο παρατάξεων, στις εκλογές της 24ης και 25ης Φεβουαρίου, δεν ξεπέρασε το 0,3%».

«Αν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Πρόντι, θα πρέπει όλοι να μεταναστεύσουμε», τόνισε με νόημα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατηγορώντας τον, ότι «τόλμησε να ασκήσει κριτική στο έργο της εκλιπούσας Μάργκαρετ Θάτσερ».

«Είμαστε μετριοπαθείς και ήρεμοι, αλλά δεν είμαστε χαζοί. Δεν θα επιτρέψουμε να μας κοροϊδέψουν», είπε ο επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης της Ιταλίας απευθυνόμενος δημοσίως στον υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε, τέλος, ότι δεσμεύεται να μειώσει τους φόρους, να καταργήσει τον φόρο πρώτης κατοικίας και να αναμορφώσει, εκ βάθρων, την κρατική υπηρεσία που ασχολείται με την είσπραξη των οφειλόμενων φόρων.