ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί σε μετεκλογικά επεισόδια στη Βενεζουέλα

Πέντε νεκροί σε μετεκλογικά επεισόδια στη Βενεζουέλα

Επικίνδυνη τροπή έχουν πάρει οι μετεκλογικές συγκρούσεις στη Βενεζουέλα. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα Τρίτη στην πρωτεύουσα, Καράκας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υποστηρικτών της αντιπολίτευσης οι οποίοι αρνούνται να δεχτούν τη νίκη του Νίκολας Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές.

Οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για νοθεία, ενώ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος διεμήνυσε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής πως όποιος επιλέγει να ασκεί βία, θα βρει μπροστά του το κράτος και το νόμο.

Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, στη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ των υποστηρικτών του Τσάβες (και κατ' επέκταση του Μαδούρο) και των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης του Καπρίλες υπήρξαν και τέσσερα θύματα.

Το πρακτορείο AVN μετέδωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Μιράντα η οποία περιλαμβάνει τμήμα του Καράκας, ένας στην πολιτεία Τασίρα στα σύνορα με την Κολομβία, και ένας άλλος στην πολιτεία Σούλια (δυτικά), χωρίς να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.

Παράλληλα, ένας 45χρονος άνδρας υποστηρικτής του εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο «σκοτώθηκε από πυροβόλο όπλο» στην κοινότητα της Μπαρούτα, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, είπε ο ο υπουργός Εξωτερικών, Ελίας Χάουα, διευκρινίζοντας ότι το θύμα διαδήλωνε υπέρ του κ. Μαδούρο.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το επίσημο αποτέλεσμα, ο Μαδούρο συγκέντρωσε το 50,9% των ψήφων έναντι 49,1% που πήρε ο Καπρίλες.