ΚΟΣΜΟΣ

Ψάχνουν με ρομπότ τον πάνοπλο βομβιστή

Ψάχνουν με ρομπότ τον πάνοπλο βομβιστή

Επίσημα συνδέει πλέον η Αστυνομία τις επιθέσεις της Δευτέρας στο Μαραθώνιο της Βοστώνης με αυτές στο πολυτεχνείο ΜΙΤ της Μασαχουσέτης (που βρίσκεται στη Βοστώνη).

Ο ένας εκ των δυο υπόπτων δραστών στο ΜΙΤ, αυτός που φέρεται να χτύπησε μέσα στο campus είναι νεκρός και – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- είναι ο άνδρας με το μαύρο καπέλο που φαίνεται στις φωτογραφίες που έδωσε το FBI για τις επιθέσεις στο Μαραθώνιο.Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι γιατροί, έφερε βαρύτατα τραύματα από εκρήξεις αλλά και πυροβολισμούς.

ypoptoi

Oι δυο ύποπτοι για τις επιθέσεις σε ΜΙΤ και Μαραθώνιο, ο δεξιός είναι νεκρός.

Ο άλλος νεαρός, αυτός με το καπέλο, φέρεται να χτύπησε δεύτερο αστυνομικό στο Watertown. Αυτός με το λευκό καπέλο διαφεύγει της σύλληψης.
Οι δύο φαίνεται πως είχαν "διεθνείς διασυνδέσεις" και "στρατιωτική πείρα", μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Στη μία ώρα Ελλάδας (6.00 π.μ. ώρα ΗΠΑ) έλαβε ενημέρωση ο Μπαράκ Ομπάμα.
Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και οπλοφορεί. Μάλιστα, οι αρχές τονίζουν ότι στους δρόμους της Βοστώνης υπάρχουν εκρηκτικοί μηχανισμοί οι οποίοι δεν έχουν πυροδοτηθεί και καλεί τον κόσμο στην περιοχή του Watertown να παραμείνει στα σπίτια του.

Παράλληλα, οι αρχές διέκοψαν τη δημόσια συγκοινωνία για να περιορίσουν τις δυνατότητες μετακίνησης του υπόπτου αλλά και να μην θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες.

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του υπόπτου που διαφεύγει. Σύμφωνα με το Associated Press, οι δύο ύποπτοι για τις επιθέσεις της Βοστώνης είναι αδέλφια από την Τσετσενία και ζούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον τελευταίο χρόνο ή και παραπάνω.

Ο ύποπτος που καταζητείται είναι ο 19χρονος Τζοκάρ Α. Τσαρνάεφ, κάτοικος του Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης ενώ ο νεκρός είναι ο αδελφός του: και οι δύο διέμεναν στην περιοχή του Κέιμπριτζ με μόνιμη άδεια παραμονής στις ΗΠΑ. Ο 19χρονος μάλιστα ήταν υπότροφος της πόλης του Κέιμπριτζ.

Στις τρεις ώρα Ελλάδας, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στο σπίτι του 19χρονου...
Οι αρχές είχαν δώσει νωρίτερα - πριν συνδέσουν τις δυο επιθέσεις- τα ονόματα των δυο ανδρών που θεωρούνταν ύποπτοι για τις επιθέσεις στο Μαραθώνιο.
Σε αυτή τη φωτογραφία ο ύποπτος με το λευκό καπέλο (που διαφεύγει) φαίνεται πίσω από το 8χρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του από τις επιθέσεις της Δευτέρας.

paidi

Τα δεδομένα στην υπόθεση αλλάζουν συνεχώς μετά από σχετικές ανακοινώσεις που εκδίδει η Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης: Νεκρός ο ένας ύποπτος στη Βοστώνη

Βοστώνη: «Είναι τρομοκράτης, που ήρθε εδώ για να σκοτώσει»

Τσετσένοι οι δύο βομβιστές της Βοστώνης


Live video from your Android device on Ustream