ΚΟΣΜΟΣ

Γκρίλο: «Aυτό είναι πραξικόπημα»

Γκρίλο: «Aυτό είναι πραξικόπημα»

Ο Μπέπε Γκρίλο ξέσπασε μέσα από το μπλογκ του για την απόφαση να θέσει και πάλι υποψηφιότητα ο Τζόρτζο Ναπολιτάνο για την προεδρία ζητώντας  μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το ιταλικό Κοινοβούλιο.

Όπως έγραψε λοιπόν: «Σήμερα, 20 Απριλίου 2013 συμβαίνει ένα πραξικόπημα. Για να εμποδίσουν την αλλαγή, είναι ικανοί για τα πάντα. Είναι απεγνωσμένοι. Τέσσερις άνθρωποι: Ναπολιτάνο, Μπερσάνι, Μπερλουσκόνι και Μόντι συναντήθηκαν σε ένα σαλόνι και επέλεξαν να παραμείνει ο Ναπολιτάνο στο Κυρηνάλιο Μέγαρο και να επιλέξουν τον Αμάτο για πρωθυπουργό».

Στη συνέχεια ανέφερε πως «το Κίνημα Πέντε Αστέρων άνοιξε τα μάτια ακόμα και στους τυφλούς, μπροστά στην συμφωνία των κομμάτων. Το Κίνημα, όμως, δε μπορεί μόνο του να αλλάξει τη χώρα. Είναι απαραίτητη η λαϊκή κινητοποίηση. Εγώ θα πάω στη Ρώμη. Φτάνω. Θα είμαι μπροστά από το Κοινοβούλιο απόψε. Θα παραμείνω για όσο χρειαστεί. Πρέπει να είμαστε εκατομμύρια. Μη με αφήσετε μόνο μου. Πάνω από αυτό δε μπορώ να κάνω τίποτα. Η θα έχουμε δημοκρατία ή θα πεθάνει η χώρα».