ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε τους ξεχωριστούς δρομείς του Μαραθωνίου στο Λονδίνο(pics)

Δείτε τους ξεχωριστούς δρομείς του Μαραθωνίου στο Λονδίνο(pics)

Η παράδοση των τελευταίων ετών θέλει κάποιους από τους δρομείς στο Λονδίνο να ντύνονται με ευφάνταστες στολές .

Έτσι και από το φετινή κούρσα δεν έλειψαν δρομείς «γάιδαροι, νύφες, μάγειρες, χιμπατζήδες» οι οποίοι χωρίς αμφιβολία έδωσαν μία εναλλακτική νότα στον αγώνα.

Μάλιστα εκτός από το διασκεδασττικό κομμάτι, οι στολές είχαν και ρόλο ευαισθητοποίησης των θεατών σε διάφορα θέματα όπως ο «γάιδαρος» του Μαραθωνίου ο οποίος προσπάθησε να κινητοποιήσει του 65.000 παρευρισκομένους απέναντι στα δικαιώματα των ζώων.

Ο αστυνομικός Νικ Βαν Γκέλντερ φορώντας ένα τεράστιο κεφάλι γαϊδάρου σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του, προσκαλούσε τον κόσμο να προσφέρει χρήματα για την οργάνωση SPANA (Society for the Protection of Animals), η οποία δίνει αγώνα για την προστασία των ζώων.

Ο 35χρονος μιλώντας στον βρετανικό Τύπο, εκδήλωσε την επιθυμία να σπάσει το ρεκόρ του αγώνα με κοστούμια, το οποίο είναι επτά ώρες και 47 λεπτά, όμως κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο καθώς το κοστούμι του ζυγίζει 17 κιλά.

«Ξέρω ότι δε θα μπορέσω να κάνω πολλά, παρά μόνο να περπατήσω, φορώντας το βαρύ αυτό κοστούμι, επομένως είναι μια πραγματική άσκηση αντοχής. Ο κόσμος πιστεύει ότι είμαι τρελός που το κάνω, αλλά δεν είναι τίποτα αυτό σε σχέση με τα τόσα ζώα που αναγκάζονται να περπατήσουν για χιλιόμετρα κάθε μέρα σε όλη τους τη ζωή», δήλωσε λίγο πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του ο Γκέλντερ.