ΚΟΣΜΟΣ

Οπλο στην ελονοσία μία επαναστατική κουνουπιέρα

Οπλο στην ελονοσία μία επαναστατική κουνουπιέρα

Μία νέα επαναστατική κουνουπιέρα με ειδική σύσταση εμπεριέχει το εντομοκτόνο και εγγυάται ασφαλή και αποτελεσματική προστασία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΕ), περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ελονοσία. Το 90% αυτών μάλιστα στην Αφρική. Οι ειδικοί συμφωνούν στο μεταξύ ότι δίχτυα προστασίας που έχουν εμποτιστεί με εντομοκτόνο είναι το αποτελεσματικότερο μέσο προστασίας από την εξάπλωση της ασθένειας.

Οι κουνουπιέρες θεωρούνται πολύ σημαντικές για την προστασία κυρίως για την προστασία των μικρών παιδιών την ώρα του ύπνου. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένα στα δύο θύματα της ελονοσίας δεν έχει συμπληρώσει το 5ο έτος της ηλικίας του.

Η πρόκληση για τους ειδικούς ήταν να κατασκευαστεί ένα νέο ειδικό δίχτυ, που να εμπεριέχει εντομοκτόνο και ταυτόχρονα να μπορεί να πλένεται χωρίς να επηρεάζεται η δραστικότητά του.

Η νέα αυτή κουνουπιέρα είναι πιο ασφαλής και για τα μικρά παιδιά και τα βρέφη που μπορεί να έρθουν σε επαφή μαζί της, καθώς το εντομοκτόνο διοχετεύεται πάντα σε μικρές ελεγχόμενες δόσεις. Η ειδική εμποτισμένη κουνουπιέρα φέρει την ονομασία Life-Net (κάτι σαν ‘δίχτυ ζωής’) και η Bayer σχεδιάζει τώρα να κατασκευάσει ένα εκατομμύριο τεμάχια. Η ζήτηση είναι σε κάθε περίπτωση μεγάλη. Σε 300 με 500 εκ. παγκοσμίως υπολογίζεται ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από ελονοσία.