ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Ρωσία και ΗΠΑ μαζί εναντίον της τρομοκρατίας

Πούτιν: Ρωσία και ΗΠΑ μαζί εναντίον της τρομοκρατίας

Την ανάγκη στενή συνεργασίας Ρωσίας και ΗΠΑ εναντίον της τρομοκρατίας και την ορθότητα της πολιτικής του στο Βόρειο Καύκασο, κατέδειξαν οι βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.


Κατά την ετήσια σύνοδο, που ο Ρώσος πρόεδρος απαντά σε ερωτήσεις των πολιτών, ο Πούτιν δήλωσε: «Αν ενώσουμε αληθινά τις προσπάθειές μας, δεν θα επιτρέψουμε αυτά τα πλήγματα και δεν θα υφιστάμεθα τέτοιες απώλειες».

Το FBI και οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) ανέκριναν μαζί τις τελευταίες ημέρες στο Νταγκεστάν, στο ρωσικό Καύκασο, τους γονείς των δύο αδελφών Τσαρνάεφ, του Ταμερλάν και του Τζοχάρ, υπόπτων ως δραστών της επίθεσης στη Βοστώνη στις 15 Απριλίου που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 200.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ξεσπάσει διαμάχη σχετικά με την ανεπαρκή χρησιμοποίηση από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας των πληροφοριών που είχαν δοθεί από την FSB σχετικά με τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο οποίος είχε εντοπισθεί για σχέσεις με ακραίους ισλαμιστές.