ΚΟΣΜΟΣ

«Το ελληνικό λόμπι υπονόμευσε επίσκεψη Ίβανοφ στον Καναδά»

«Το ελληνικό λόμπι υπονόμευσε επίσκεψη Ίβανοφ στον Καναδά»

Το άρθρο με τίτλο «Ο πρόεδρος των Σκοπίων επισκέφθηκε τον Καναδά- Κανένας δεν το αντιλήφθηκε», που κυκλοφόρησε χθες από την καναδική εφημερίδα «National Post», δεν φαίνεται καθόλου τυχαίο.

Ο Tristin Hooper- δημοσιογράφος, είναι ο συντάκτης του καναδικού άρθρου, σύμφωνα με πηγές μας (νοτιο-σλαβικές), είναι ένας άνθρωπος που έχει πολύ στενή σχέση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας στην Οτάβα και της περιφέρειας αυτής, Τζιμ Ρεκλείτη, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Το ότι το προκατειλημμένο άρθρο συνάδει με εντολή του ελληνικού λόμπι, σε βάρος του προέδρου των Σκοπίων και γενικά των νοτιο-σλαβικών κρατικών συμφερόντων, το μαρτυρούν μια σειρά άρθρων των ημερών αυτών που δημοσιεύθηκαν στα καναδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν αναφέρονται στις δραστηριότητες του Προέδρου στο Τορόντο και στην Οτάβα, σαν να μην επισκέφθηκε ο Γκεόργκι Ίβανοφ τη χώρα αυτήν.

Μόνο η Daily News αναφέρεται για το μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη μεταξύ του Πανεπιστημίου Mc Master και του νοτιο-σλαβικού πανεπιστημίου Αγιος Κύριλλος και Μεθόδιος, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο. .

Επίσης σε κάποιες ηλεκτρονικές πύλες αναφέρθηκε μια δεξίωση που πραγματοποιήθηκε για την πρώτη Νοτιο-Σλαβική Εκκλησία, όπου καλωσόρισε τον Ίβανοφ η πρωθυπουργός του Οντάριο, Caitlin Win. Επίσης μια αράδα γράφηκε όταν ο πρόεδρος Γκεόργκι Ίβανοφ δώρισε 130 σειρές της Νοτιο-σλαβικής βιβλιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Karliton, το οποίο έχει σημαντική επιρροή στην καναδική πολιτική, σημειώνει το νοτιο-σλαβικό δημοσίευμα.